O2 plní plán: 3G je pro 40 % a EDGE pro 98 % populace

Chytrá síť O2 je dle včerejší zprávy operátora zase o něco chytřejší. Její 3G část je chytrá ze 40 %, tedy přesněji pokrývá čtyřicet procent populace, což byl závazek, který kyslíkový operátor splnil dle plánu do konce října. Síť třetí generace je tak aktuálně dostupná v 74 městech a nově si rychlá data užijí v Kroměříži, Svitavách, Prostějově, Třebíči a Chomutově. Pokrývání ale v letošním roce ještě nekončí. Pro zákazníky je údajně připraven i atraktivní bonus, který je však v tuto chvíli zahalen rouškou tajemství a ani zástupci operátora nám o něm nechtěli prozradit nic konkrétního.

S radostí mohu oznámit, že nyní je naše Chytrá síť dostupná každému. Jsme operátor s jednoznačně největším 3G pokrytím v ČR. S rozšiřování signálu 3G však nekončíme. Ještě letos chystáme pro naše zákazníky překvapení v podobě pokrytí dalších zajímavých míst v ČR,“ nechal se slyšet Petr Matějovský, ředitel segmentu pro mobilní hlas a data.

Klepněte pro větší obrázek
Aktuální pokrytí O2 • 3G je pro 40 % populace a EDGE skoro pro všechny

Jako další splněný úkol si mohou u O2 odškrtnout rozšíření pokrytí technologií EDGE (můžeme značit jako 2,5G). EDGE je aktuálně dostupné pro 98 % populace České republiky, chcete-li si ověřit pokrytí v místě vašeho bydliště či kdekoli jinde, doporučuji prohlédnout aktuální mapu pokrytí.

Diskuze (30) Další článek: Vodafone v listopadu: šest novinek a slevy

Témata článku: , , , , , Plán, Populace, PLA, Pop, Svitava, Edge +, Chomutov, Kroměříž, Pro +, Splněný úkol