O2 „tlačí“ víc služeb, zvyšuje ceny a škrtá slevy

Nový základní tarif Free je o stovku dražší (a má 60 minut na volání). O2 TV také zdražila (a je v ní služba Go). Výhodné volání až na pět čísel skončilo úplně.

O2 dělá změny v tarifech Free. Ten nejnižší Free O2 mizí a místo něj se objevuje Free O2 60. Změna spočívá v tom, že nový tarif je o 100 Kč měsíčně dražší, ale navíc obsahuje 60 volných minut mimo síť O2. Jinak řečeno, základní tarif nabídky O2 namísto 249 Kč stojí 349 Kč (počítáme-li cenu se závazkem). Aktuální strukturu tarifů Free najdete níže:

Klepněte pro větší obrázek
Neomezené volání do sítě O2 zůstává, navíc je k dispozici 60 minut do ostatních sítí (obr.: o2.cz)

Nejde ale o jedinou změnu. Operátor totiž zrušil slevu 50 Kč měsíčně na studenta a seniora. Sleva zůstane stávajícím zákazníkům, ale noví už ji nedostanou. Díky tarifům [:kůl:] pro mladé nemusí studenti zoufat, senioři ale mají smůlu.

Operátor tento krok odůvodňuje tím, že chce nabídku zjednodušovat a že ví o případech, kdy byla úleva čerpána neoprávněně... Sleva na domácí internet nebo O2 TV ve výši 100 Kč zůstává. 

Nejbližší skončili, buďte Free, radí O2

A aby těch změn nebylo málo, stáhl také operátor z nabídky službu Nejbližší. Ta umožňovala volat neomezeně až na pět čísel ve vlastní síti za paušál. Jedno číslo vyšlo na 50 Kč, dvě až tři na 65 Kč a čtyři až pět na 75 Kč. Namísto toho teď O2 doporučuje buď předplacenku s voláním od druhé minuty zdarma (do vlastní sítě) nebo tarif Free... Další informace jsou k mání zde na webu operátora.

Změnám se nevyhnuly ani fixní služby, operátor totiž navýšil cenu O2 TV těm zákazníkům, kteří už mají pevný internet na 299 Kč (z původních 151 Kč, což je hodně velký rozdíl). Operátora jsme proto požádali o vysvětlení. Odpovídala Kateřina Mikšovská z tiskového oddělení:

 „Nová cena platí pouze pro nové zákazníky, těch stávajících se změna nedotkne. K 30. září jsme totiž ukončili pilotní testování mobilní televize O2TV Go (možnost sledovat živé vysílání až na 4 mobilních zařízeních). Právě ta se teď stává nedílnou součástí nabídky O2TV. Novinkou je také rozšířená kapacita pro nahrávání z původních 10 hodin / 7 dní na 100 hodin / 30 dní. Zákazník má zároveň možnost vybrat si ze 2 tematických balíčků nebo zvolit balíček HBO.“

Trend je tedy jasný – „tlačit“ zákazníkům více služeb za vyšší cenu. Jen pro připomenutí, nedávno rozjel podobný systém i Vodafone, stačí překročit FUP a platíte za další data.

Diskuze (56) Další článek: Samsung testuje variantu hodinek Gear S s 2,4" displejem

Témata článku: , , , , Živé vysílání, Nová cena, Bezplatné volání, Domácí internet, Velký rozdíl, Kateřina Mikšovská, Pilotní testování, Úleva