O2 uvádí tarif Zero. Bez paušálu a s kontrolou výdajů

Nový tarif nabídne jednotné sazby za volání a posílání zpráv do všech sítí, navíc při jeho používání nebudete platit měsíční paušál.

Nový mobilní tarif nese název O2 Zero a budete si jej moci aktivovat od 1. července. Jeho hlavní vlastností je nulový měsíční paušál, čímž se blíží předplaceným kartám.

Jelikož nula od nuly pojde, nedostanete za nulový paušál v rámci tarifu Zero vůbec žádné volné minuty či SMS. Zaplatíte zkrátka jen to, co provoláte. Za minutu volání (bez ohledu na cílovou síť nebo dobu, ve kterou voláte) zaplatíte 5,90 Kč. Za odeslanou textovou zprávu vám operátor naúčtuje 1,90 Kč, ememeska pak vyjde na 5,90 Kč.

O2 Zero
Měsíční paušál0 Kč
Volání do všech sítí5,90 Kč/min.
SMS do všech sítí1,90 Kč
MMS do všech sítí5,90 Kč
*volání je účtováno po celých minutách

Sazby jsou jednotné pro všechny sítě, operátor zde nerozlišuje ani žádná časová pásma (špičku a mimo špičku). Minuta volání do všech sítí vyjde na 5,90 Kč, což není zrovna málo. O2 navíc účtuje po celých minutách (60+60). Pro operátora je to samozřejmě velmi výhodné jelikož inzerovaná sazba 5,90 Kč tak vezme velmi nenápadně za své a v konečném důsledku tak poskočí o čtvrtinu nahoru.

Uživatel tarifu si může (pokud bude chtít) nastavit určitou maximální částku, kterou plánuje měsíčně utratit a jakmile jí dosáhne, je operátorem informován přes SMS. Ale ani pak O2 zákazníka nijak neomezuje, ten může vesele utrácet dál. Cenový strop neboli nejvyšší částka, kterou zákazník nechce v daném měsíci překročit, půjde flexibilně upravovat pomocí jednoduché SMS.

Abyste si nemuseli pamatovat přesný formát, stačí odeslat text ZERO ? (ano, skutečně je to "zero otazník") na číslo 999 111. Operátor vám zpět pošle přesné instrukce. Limit můžete měnit libovolně, kdykoliv vám to připadne vhodné.

Možnost hlídat výdaje by jistě uvítali i další zákazníci. O2 zavedení podobné funkce pro ostatní paušální zákazníky samozřejmě zvažuje. Martin Žabka, tiskový mluvčí, nám k tomu řekl: "Pokud získáme od zákazníků pozitivní odezvu, budeme uvažovat o zavedení této funkcionality i u ostatních tarifů."

Hlavní výhodou tarifu Zero je jeho jednoduchost. Po uživateli nechce žádné závazky, nenutí ho orientovat se ve složitých cenících nebo sledovat počet provolaných volných minut. Stejně tak nijak neomezuje jeho útratu - upozorní na dosažení zvoleného limitu, ale služby neblokuje. Zkrátka ideální tarif, který můžete aktivovat rodičům či prarodičům. Tarif je extrémně vhodný pro lidi, kteří provolají jen několik minut měsíčně, a kterým dosud paušální poplatek nepříjemně zdražoval cenu každé minuty.

Diskuze (75) Další článek: Nokia 3720: konečně odolná Nokia

Témata článku: , , , Hlavní vlastnost, Paus, Nejvyšší částka, UVA, Tarif