O2 zvýhodní mobilní internet na předplacence

Kromě levnějšího internetu toho bude nově platit neomezené volání nejen v tuzemsku ale i do Německa, Polska, Rakouska a na Slovensko.

Od 24. října chystá O2 změny u předplacených služeb. Operátor vylepší tarif Na!Dlouho tím způsobem, že pomyslně zruší hranici mezi státy, se kterými ČR sousedí a sítě tamějších operátorů bude chápat stejně jako cizí sítě v tuzemsku. Takže pro ty zákazníky, kteří dobíjí pravidelně alespoň 300 Kč měsíčně, bude změna znamenat, že budou moci po první minutě volat zdarma i do Německa, Polska, Rakouska a na Slovensko. První minutu operátor naúčtuje vždy celou, stojí 5,90 Kč.

Klepněte pro větší obrázek
Novou předplacenou kartu najdete na pultech obchodů až na konci příštího měsíce (obr.: O2)

Ovšem pozor, volání po první minutě zdarma platí jen v případě dobití. Pokud nedobijete, voláte po první minutě zdarma jen do vlastní sítě. Hovory do ostatních sítí pak vyjdou na 5,90 Kč za minutu, což je hodně. Za tuto sazbu bude dále možné volat do Ruska, Vietnamu, Rumunska, Bulharska a na Ukrajinu. Na tyto země se ale volání po první minutě zdarma nevztahuje, dojde jen ke sjednocení ceny volání.

Změna bude platit pro nově zakoupené karty, a zároveň bude automaticky aktivována všem zákazníkům, kteří tarif Na!Dlouho už využívají.

Data zlevní, při slabším provozu zákazník ušetří

Operátor také změní strukturu a ceny datových balíčků. Nebývá přitom pravidlem, že podobné změny jsou směrem k lepšímu, ale tentokráte tomu tak je. Například týdenní balíček 375 MB za 90 Kč bude nahrazen balíčkem 400 MB data za 89 Kč a jeho obnova (v případě vyčerpání kratším než 7 dní) bude stát 39 Kč. Další stupeň, který je aktuálně nastaven na 3 GB za 550 Kč měsíčně. Aktuálně platnou nabídku najdete zde.

Nově ho operátor rozdělí na 1,5 GB za 299 Kč a dalších 149 Kč naúčtuje za obnovení datového limitu. V součtu tak 3 GB vyjdou zhruba o stovku levněji. Cenově bez rozdílu zůstane nejvyšší současný 10GB balíček, aktuálně za 800 Kč s tím, že ho operátor rozdělí na 5 GB za 549 Kč a 249 Kč za dokup dalších 5 GB. Jen připomínám, že dokup je automatický a operátor ho provede, pokud má zákazník dostatek kreditu. Je ale také možné ho odmítnout a nechat se zpomalit.

Datové balíčky pro předplacenky od 24. října:

Klepněte pro větší obrázek

Všichni zákazníci, kterých se některá z plánovaných změn týká, budou informováni pomocí SMS a v online samoobsluze Moje O2. Informace najdou také na webu a v případě potřeby také na zákaznické infolince.

Diskuze (5) Další článek: Maminko, bude to iPhone! [online zpravodajství]

Témata článku: , , , , , , , MOBI, MB data, Pře, Mobil