Oakley Airwave 1.5: na svahu mají chytré brýle smysl

Myslíte, že jsou chytré brýle nesmysl? Co když se ale zaměří na specifický účel a dotáhnou k dokonalosti? Oakley představil už druhou generaci brýlí pro lyžaře.

Společnost Oakley představila novou generaci hi-tech lyžařských brýlí. Oakley Airwave 1.5 umí na displej před oko zobrazit informace o aktuální rychlosti, nadmořské výšce, sklonu svahu, zeměpisné poloze, teplotě apod. Pasivním přísunem informací to ale nekončí, Airwave 1.5 přidávají analýzu skoků, navigaci, záznam trasy, přehled o poloze přátel, umí ovládat hudební přehrávač, poslouží jako handsfree pro telefon a dokonce zprostředkují kontakt s přáteli na sjezdovce, protože na displeji zobrazí příchozí zprávy. 

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Dvě barevné varianty brýlí Airwave a detail displeje. Je umístěný v pravém dolním rohu a uživateli se jeví, jako kdyby z metru a půl sledoval obrazovku o úhlopříčce 14".
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Brýle patří pochopitelně na hlavu, na zápěstí se upne ovládací panel s tlačítky dostatečně velkými na to, abyste je mohli používat i v rukavicích.
Klepněte pro větší obrázek
Přibližně tohle vidí uživatel brýlí Oakley Airwave 1.5.

Brýle mají Bluetooth 4.0 pro spojení s telefonem, který přes internet zajistí spojení s vašimi Airwave přáteli. Skrze telefon také probíhá veškeré složitější nastavení. Pak je zde Wi-Fi, docela výkonný procesor TI OMAP 4 na frekvenci 1 GHz, operační paměť 1 GB a flash paměť 2 GB. Jestli jste se v odstavci výše zasekli na výrazu „analýza skoků“, tak vězte, že k tomu brýle použijí informace z GPS, akcelerometru, gyroskopu a elektronického kompasu. Aby těch senzorů nebylo málo, také je zde barometr a teploměr. Displej má rozlišení 428 × 240 pixelů. Baterie o kapacitě 1 200 mAh udrží brýle v provozu šest hodin. Výrobce uvolnil SDK pro vývojáře, takže pro brýle mohou uzpůsobit své aplikace (například sports trackery apod.).

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Základní zobrazované informace, nastavení, práce s aplikacemi.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Ukázka mapových funkcí. Všimněte si zobrazených přátel se stejnými brýlemi.
Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Prostředníkem mezi brýlemi a smartphonem je aplikace, která běží na iPhonu a na Androidu.

Abych nezapomněl, také je zde vyměnitelné sklo s různými stupni zatmavení, nastavitelný popruh a pokročilý ventilační systém. Přece jen nejde jen o ten integrovaný displej, lidi s touhle hračkou opravdu budou lyžovat. Líbí se vám? Chcete ji? Cool hračky nebývají levné, takže si připravte asi 15 000 Kč! Airwave 1.5 by se měly objevit i na českém trhu.

Diskuze (15) Další článek: Vodafone Karta pro partu: volání na 4 čísla v síti za 1,90 Kč

Témata článku: , , , , Air, Smysl, Chytré, Svah,