Objevila se ve videu na PornHubu a nevěděla jak. Vytvořila aplikaci, aby se to nestalo nikomu dalšímu

Nejznámnější portál s videi pro dospělé, Pornhub, v posledních letech vykazuje neustále rostoucí čísla návštěvností i počtu nahraných videí. Bohužel ne všechna videa byla nahrána se souhlasem všech aktérů. To byl i případ pětadvacetileté Číňanky, která po upozornění své kamarádky našla na PornHubu sebe samu ve videu, které bylo nahráno bez jejího vědomí.

Žena z toho měla silné trauma a dokonce byla rozhodnutá skoncovat se svým životem. Naštěstí se ale se situací vyrovnala a rozhodla se věnovat svůj čas věnovat pomoci dalším lidem, kterým by se mohlo stát něco podobného. Spolu s týmem programátorů začala vyvíjet mobilní aplikaci Alecto AI, pojmenovanou po řecké bohyni vzteku. Aplikace využívá umělou inteligenci k rozpoznávání obličejů lidí na online portálech. K porovnání přitom používá poskytnuté fotografie uživatelů.

Podle jejích slov stávající nástroje v odhalení podobných problémů selhávají, jelikož mají často problém s rozpoznáváním lidí různé barvy pleti, což chce se svým týmem programátorek vyřešit. Dámy se přitom rozhodly řešit velmi zásadní problém. Podle nedávných studií vypracovaných ve Velké Británii se více než každý třetí člověk někdy stal terčem posměchu nebo pohrdání kvůli uniklým nahým fotografiím.

Aplikace Alecto AI je stále ve vývoji a bude k dispozici za měsíční předplatné. Autorky však počítají, že časem ji budou moci nabídnout i zdarma, pokud jejich úsilí podpoří a třeba vezme pod svá křídla i některá z velkých společností.

PornHub a umělá inteligence:

Zdroj: Independent.co.uk

Diskuze (59) Další článek: Dnes začíná olympiáda v Tokiu. Stáhněte si oficiální aplikaci do mobilu

Témata článku: , , , , , , NÉST, Velká Británie, Programátor, Portál, Asia, Rozpoznávání, Pór, Aplikace