Obrázkový průvodce: pošlete wapovou pohlednici!

Obrázkové pohlednice nemusíte posílat svým kamarádům pouze se stolního počítače. Máte-li mobil s WAPem, můžete obrázkové pohlednice poslat i s jeho pomocí. V dnešním pokračování našeho obrázkového průvodce vám ukážeme, jak na to.

Snad každý dnes prodávaný mobilní telefon disponuje wapovým prohlížečem. Protože však svět wapových stránek je poměrně nepřehledný a špatně se v něm orientuje, připravili jsme pro vás další díl našeho (téměř :-) pravidelného obrázkového průvodce. Dnes si krok za krokem ukážeme, jak poslat obrázkovou pohlednici z wapového mobilního telefonu na wapový mobilní telefon. Nezapomeneme také na způsob, jak si takovou pohlednici také prohlédnout.

Obrázků jsou spousty

Přestože wapových stránek, které umí zasílat loga je hodně, posílání obrázkových pohlednic již tak rozšířené není. Pro naši dnešní ukázku jsme vybrali stránky WapCardz.com. Naše volba padla na tuto stránku z jednoho prostého důvodu - jako jedna z mála umožňuje totiž pohlednici odeslat a prohlédnout také prostřednictvím webového prohlížeče na stolním počítači.

Krok 1: Po otevření úvodní stránky WapCardz.com ve wapovém prohlížeči svého mobilního telefonu přerolujte na konec stránky, kde zvolte z nabídky položku Send a Card (Poslat pohlednici).

 

Krok 2: Zobrazí se vám nová stránka, na které máte možnost zvolit si jednotlivé kategorie - v nich najdete ukryty jednotlivé obrázky. Některé obrázky však ve wapové verzi vypadají poněkud divně a ve spoustě případů nelze poznat, co zobrazují. Nicméně po chvilce hledání zcela určitě najdete obrázek použitelný a můžete zvolit položku Send This Card (Poslat tuto pohlednici). Zobrazí se vám formulář, do kterého vyplníte svůj text (zobrazí se pod obrázkem), vaše jméno, email a mobil a jméno, mobil a email adresáta.

Doporučení: Je-li to možné, používejte mobilních emailových adres - budete tak daleko dříve upozorněni na novou pohlednici.

 

Krok 3: Po vyplnění formuláře zvolte odkaz Preview Card (Prohlédni pohlednici), pokud vás zajímá, jak se pohlednice zobrazí příjemci, nebo můžete zvolit přímo Send Card (Pošli pohlednici). Na zadanou adresu příjemce přijde upozornění, kde si má svoji pohlednici prohlédnout - na úvodní stránce WapCardz.com musí zvolit View a Card (Prohlédnout pohlednici).

 

Krok 4: Na následující stránce již stačí pouze zadat krátký kód (ten obdrží adresát současně s upozorněním na novou pohlednici) a poté již po potvrzení svého zadání uvidí zaslaný obrázek následovaný vaším textem. Současně také na váš mobil přijde upozornění, že adresát si právě prohlédl vaši pohlednici.

  

Wapujete? Wapujeme!

Ano, právě jste se naučili odesílat wapovou pohlednici svým přátelům. Celý postup není příliš naročný ani v případě, že svému mobilnímu operátoru platíte za čas, který skutečně vyčerpáte připojením. Daleko výhodnější je použití této služby na telefonech podporujích technologii GPRS, díky které platíte pouze za přenesená data.

Poznámka: Víme, že existují podobné služby i u nás v Česku. Nicméně naše rozhodnutí pro tentokrát bylo ukázat posílání na zahraniční službě. Nevylučujeme, že v budoucnosti nenapíšeme i o těch českých, nicméně článek bude už stručnější.

 

Diskuze (4) Další článek: 7.11.2001 23:10 Volali jste operátorovi?

Témata článku: Wapový mobil, Obr, Průvodce, Pohled, WAP