Očekávaný OnePlus 8T Pro nepřijde. Firma dá prostor levnějším modelům

V září jsme čekali příchod dvojice nových vlajkových modelů OnePlus. Jak ale upozornil server PhoneArena, výrobce tentokrát zřejmě vynechá vyšší model OnePlus 8T Pro, takže „téčková“ řada letos nabídne pouze jeden model. 

Nakonec to až tolik nevadí. Stávající OnePlus 8 Pro je stále aktuální a výbavou i foťákem patří mezi špičku. Firmě tak stačí aktualizovat základní model. Navíc tím přenechá větší prostor pomalu se rozrůstající řadě Nord, která má postupně zaplnit střední třídu. 

OnePlus 8T, který má ve firmě vtipné kódové označení Kebab, dostane 6,55" Fluid AMOLED displej s obnovovací frekvencí 120 Hz a o výkon se postará přetaktovaný Qualcomm Snapdragon 865+ doplněný o 8 GB RAM. Úložiště má být znovu 128 GB.

Vylepšením má projít také čtyřnásobný fotoaparát s hlavním 48Mpx objektivem. K tomu firma přidá navíc 16Mpx širokáč, 2MPx hloubkový senzor, ale hlavně 5Mpx makro objektiv. Telefon by měl být představen někdy na přelomu září/října a mělo by se jednat o jeden z prvních telefonů, který na trh dorazí už s předinstalovaným Androidem 11.

Zdroj: Max J, Via: PhoneArena

Diskuze (5) Další článek: Nvidia kupuje ARM. Kombinace technologií určí podobu všech budoucích smartphonů na světě

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , Max J, Levný model, Pro +, Model, PhoneArena, Objektiv, F +, Qualcomm Snapdragon, Prostor, Mamut,