Odveta! Vodafone žaluje ČTÚ, brání příplatky za data

Vodafone se nehodlá smířit se zrušením automaticky dokupovaných dat a přechází do protiútoku. Uspěje ČTÚ i v další instanci?

Vodafone podal žalobu na Český telekomunikační úřad kvůli milionové pokutě. Tu úřad udělil za službu Data nad rámec balíčku, tedy automaticky aktivované datové balíčky a automaticky účtované doplatky. Podorobnosti ke kauze najdete v minulých článcích, každopádně titulek k tomu poslednímu byl přinejmenším předčasný:

K záležitosti se znovu vyjádřily obě strany. Vodafone trvá na svém, že jde o službu zavedenou pro zákazníkovo dobro. ČTÚ trvá na tom, že jde naopak o omezení zákazníka.

„Při zavádění nového účtování datových služeb jsme hledali zákaznicky nejpřívětivější řešení a věříme, že jsme uspěli. Vidíme to i z minimálního počtu žádostí o odpuštění ceny za nákup dalšího objemu dat,“ uvedla mluvčí Vodafonu Markéta Kuklová.

„Je nám líto, že Vodafone má potřebu svým konáním snižovat ochranu spotřebitele v ČR. I přes hrozbu žaloby je ČTÚ ale přesvědčen, že automatický dokup dat je nezákonnou obchodní praktikou,“ uvedl v reakci pro E15.cz předseda úřadu Jaromír Novák

Zdá se, že povinnost do 60 dnů odstranit ze všech svých smluv závadná ustanovení týkající se automatické aktivace služby i nadále trvá.

Diskuze (30) Další článek: Vodafone upozorní při volání na linky s extra sazbou

Témata článku: , , Titulek, Voda, Žal, Data, Odveta, Aktivace služby, Markéta Kuklová,