One UI si už zobrazíte i na iPhonu. Samsung dává Applistům ochutnat, jak funguje jeho vlastní nadstavba

  • Samsung si pro uživatele iPhonů připravil samostatné webovky
  • Můžete si z nich na plochu uložit miniaplikaci
  • Po spuštění vám Samsung ukáže možnosti nadstavby One UI

Přetahovaná Samsungu a Applu snad nikdy neskončí. Jihokorejci si pro stávající uživatele iPhonů připravili novou webovou aplikaci, která je však určena jen pro mobilní prohlížeč Safari. Jakmile si stránku přidáte na domovskou obrazovku, můžete u iPhonů ochutnat, jak vypadá a funguje nadstavba One UI 4.1 od Samsungu. Skoro, jako byste měli v ruce Galaxy S22 či Galaxy Z Flip4.

Aplikace je umístěna na webu TryGalaxy.com, pokud si však web otevřete na desktopu nebo na Androidu, zobrazíte si jen úvodní stránku s QR kódem. Ten je třeba načíst iPhonem, popř. můžete v zařízení s iOS, konkrétně v prohlížeči Safari, přímo zavítat na výše uvedené webové stránky. Po načtení webu stačí jen aplikaci přidat na plochu, a můžete se pustit do zkoumání.

Klepněte pro větší obrázek
Toto není screenshot, ze žádného Samsungu. Takto vypadá One UI 4.1 na displeji redakčního iPhonu

Po spuštění zástupce na ploše se vám rozhraní telefonu kompletně přemění do Androidové podoby nadstavby One UI. Máte k dispozici plochu, hlavní menu, ukázku systémového nastavení, vybrané systémové aplikace i další doplňky. Můžete si navolit schémata, barevnou paletu či prohlédnout si obrazovku týkající se Soukromí a Správce oprávnění. 

Samsung ve své ukázkové aplikaci v rámci „doručených“ textovek upozorňuje na specifické funkce nadstavby, podívat se můžete i do obchodu Galaxy Store či na herní režim Game Launcher, v němž se mohou schovat všechny hry nainstalované v telefonu.  Spousta nabídek je zde jen pro ilustraci, přičemž vám na displeji vyskakují vtipné hlášky, které tipují, jak dlouho vydržíte ťukat na displej. V aplikacích Google Meet a Fotoaparát můžete čekat interaktivní video s ukázkami funkcí, při focení jsou v demu ukazovány možnosti focení u skládacího Galaxy Z Flip4.


Nejoblíbenější telefony od Samsungu

Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/256GB Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/256GB
nabízí 77 obchodů za ceny od 16 470 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/128GB Samsung Galaxy S23 S911B 8GB/128GB
nabízí 78 obchodů za ceny od 13 540 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S24 S921B 8GB/256GB Samsung Galaxy S24 S921B 8GB/256GB
nabízí 70 obchodů za ceny od 18 799 Kč
Porovnat ceny
Samsung Galaxy S24 Ultra S928B 12GB/512GB Samsung Galaxy S24 Ultra S928B 12GB/512GB
nabízí 76 obchodů za ceny od 30 110 Kč
Porovnat ceny

Další oblíbené telefony od Samsungu


Vrcholem celého „zážitku“ je příchozí hovor od kontaktu „Sam“, ve které vám automat poděkuje za absolvování prohlídky a současně doufá, že vás „brzy uvidí na opačné straně“. Nadstavbu One UI si můžete u iPhonů vyzkoušet i vy, a to po kliknutí na tento odkaz v prohlížeči Safari. Budete potřebovat iPhone 7 či novější model, v němž běží alespoň iOS 14.

Představení Samsungu Galaxy Z Flip4:

Diskuze (6) Další článek: Stačí promluvit a telefon pozná, co vás sužuje. Rozbíhá se studie, která bude sbírat první vzorky hlasů

Když navštívíte internetový obchod přes náš katalog zboží, Živě za to může získat provizi. Službu Zboží Živě provozujeme ve spolupráci s Heureka.cz.

Témata článku: Apple, Samsung, , , , , , , , , , , Samsung Galaxy S22, Samsung Galaxy S22 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Samsung Galaxy S22+, Samsung Galaxy Z Flip4, Samsung Galaxy Z Flip4 256GB, Samsung Galaxy Z Flip4 512GB, Jihokorejec, Google Meet, Aplikace, Sam,