OnePlus 8 obdržel zpackanou aktualizaci. Přestanou po ní fungovat bezkontaktní platby Google Pay

Do redakce nám napsal čtenář Roman s tím, že mu na telefonu OnePlus 8 přestaly fungovat bezkontaktní platby Google Pay. Po chvíli jsme však zjistili, že problém je daleko rozsáhlejší a netýká se jen Romana, ale spousty dalších uživatelů po celém světě. Problém způsobila v pondělí večer vypuštěná aktualizace systému OxygenOS s označením 11.0.9.9.IN21BA.

Zařízení OnePlus 8 s touto verzí systému neprojdou bezpečnostním ověřením Google SafetyNet. Stejný nástroj se využívá například i k ověření, zda uživatel nevyužívá rootovaný telefon. V tomto případě se však jedná o zatím nespecifikovanou chybu. Výsledkem toho je, že uživatelé nemohou využívat některé finanční služby včetně placení skrze Google Pay. Jak je vidět na screenshotech od našeho čtenáře, zařízení dokonce přišlo i o certifikaci Google Play Protect, které slouží k ochraně zařízení před škodlivým softwarem.

Jak se ukazuje, chybná aktualizace ovlivnila spoustu uživatelů, kteří zaplnili diskuze na fóru OnePlus a na Redditu. Někteří dokonce hlásí, problémy i s některými dalšími aplikacemi, které tyto funkce využívají jako je třeba McDonald a další.

Na některé potíže, zejména s certifikací Play Protect by mělo pomoci odstranění cache souborů z aplikace PlayStore, kompletním řešením však zřejmě bude až nový update od výrobce. Pokud jste tedy telefon ještě neaktualizovali, raději tuto verzi přeskočte. Alarmující však je, že to letos není poprvé, kdy společnost vydala chybnou aktualizaci pro své telefony.

Mini film k novému telefonu OnePlus Nord 2:

Za tip a screenshoty děkujeme čtenáři Romanovi K.

Diskuze (5) Další článek: TCL u nás rozšiřuje nabídku telefonů. Smartphony 20Y a 205 jsou vstupní modely se zajímavou cenou

Témata článku: Oneplus, , , , , , , , , , , Reddit, Platba, Roman, PlayStore, Romana, F +, Telefon, McDonald, Safety, Čtenáři, Google Play Protect, Uživatelé,