OpenCaching má aplikace pro iPhone i Android: zdarma

Projekt OpenCaching založil Garmin s myšlenkou zpřístupnění celosvětové hry Geocaching pro všechny hráče, bez potřeby jakýchkoliv poplatků a dělení na běžné a „premium“ hráče. Ostatně podrobné informace jsme vám přinesli v samostatném článku.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Garmin nyní uvedl aplikace OpenCaching pro tzv. paperless geocaching, a to pro platformy iOS a Android. Aplikace jsou již nyní na App Store, respektive Marketu volně ke stažení. Opět žádné poplatky, na rozdíl od Geocachingu, který si za aplikaci pro iPhone vyptá necelých 8 Eur (pro Android za 9,99 dolarů, doporučujeme ale vynikající C:Geo zdarma). Podívejme se, co aplikace nabízí.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Nutno říci, že celkově je aplikace výrazně jednodušší, než placená aplikace Geocachingu. Základní obrazovka čítá šest ikon s všeříkajícími ikonami k nalezení keší, přístup k oblíbeným, zalogovaným a vlastním ukrytým keškám. Vyhledání kešek, zjištění informací a navigace ke skrýši je propracovaná hezky, k dispozici je zobrazení mapy i textového výpisu. Nechybí zobrazení hintu a ostatních logů – těch ale mnoho není, na OpenCachingu se zatím tolik uživatelů neloguje.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek 

Sice znám pořekadlo o darovanému koni, kterému se na chrup hledět nemá, nicméně stejně jako jsme kritizovali nedodělanost webových stránek projektu při spuštění, zaslouží drobnou kritiku i mobilní aplikace. Příklad za všechny – formulář pro přihlášení není přímo v aplikaci, ale jde o zobrazení klasické webové stránky. Svůj účel však aplikace splní a nyní zbývá spoléhat na zakladatele, kteří převedou své keše z projektu Geocaching pod OpenCaching.

Diskuze (16) Další článek: LG Optimus 2X zapsán do Guinessovy knihy rekordů

Témata článku: , , , , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 7, Pro +, Placená aplikace, #Android, Aplikace, Paperless, Žďár,