Oppo si umí poradit s průstřelem, selfie kamerku schová přímo do ikony

Do mobilů se dostávají zatím jen pozvolna, a už se přemýšlí nad tím, jak je schovat. Řeč je o tzv. průstřelech v displeji pro selfie, které sice umožní displej roztáhnout přes velkou část čelní plochy, ovšem samotná díra v displeji je, např. při sledování videí, stále vidět. A zatímco Samsung u modelu Galaxy A8s používá potažení prstu od selfie kamerky pro efektní spuštění fotoaparátu, Oppo se rozhodlo, že průstřel schová přímo do ikony fotoaparátu.

V navrženém patentovaném uživatelském rozhraní má ikonka fotoaparátu padnout přímo do průstřelu. A aby zde ikona nevyčnívala, Oppo plánuje v horní části displeje zobrazit celou řadu ikon, které půjde (mimo fotoaparátu) nahradit libovolnými zástupci. Ikona foťáku zde má být zobrazena neustále, zbývající ikony se zobrazí až po potažení prstu směrem dolů. Podobně, jako byste vysouvali horní lištu. A pokud potáhnete ikonou foťáku doprava, spustíte rovnou aplikaci Fotoaparát.

Efektivní pracovní plocha na displeji se sice zmenší, při přehrávání videí vám však průstřel nebude zaclánět. Oppo vás k řadě ikon v horní části displeje nechce přímo nutit, takže ikona fotoaparátu v průstřelu půjde vypnout. Jedná se však stejně zatím pouze o patent, který ani nemusí spatřit světlo světa. Úplným opakem je 10× optický zoom, který Oppo ukáže na veletrhu MWC, zřejmě u připravovaných modelů F19 a F19 Pro.

Oppo ukázalo 5× optický zoom ve smartphonu již na MWC 2017:

Zdroj Letsgodigital

Diskuze (9) Další článek: Vyzkoušeli jsme Fonebud W. Funguje jako kapesní internet pro půlku planety

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , Kamerka, Průstřel, Zoom, Foťák, Prus, Displej, LetsGoDigital, Pór, Ikona,