Oppo Watch 2 vyzývají Apple Watch. Mají delší výdrž a změří i kyslík v krvi

Oppo představilo druhou generaci hodinek Oppo Watch 2. Hodinky designově vychází z první generace, která byly často srovnávána s Apple Watch. Znovu tak nabídnou obdélníkový design o velikosti 42 případně 46 mm (podle zvolené varianty) a s AMOLED displejem. 

Hodinky jsou postavené na procesoru Wear 4100 od Qualcommu, přičemž k němu Oppo přidává koprocesor Ambiq Apollo 4s. Oppo své řešení nazývá Ultra Dynamic Dual Engine. K úsporným činnostem není potřeba využívat hlavní procesor a šetří se tak baterie. V běžném režimu hodinky slibují 4 dny výdrže s tím, že v úsporném režimu zvládnou až × tolik. Výhodou je podpora rychlého nabíjení, pouhých 10 minut v nabíječce postačí na celý den provozu.

Hodinky mají senzor srdečního tepu pracující na bázi 24/7, měří také okysličení krve (SpO2) a mají také režim pro měření spánku včetně detekce chrápání. Skrze sportovní aplikaci pak lze trackovat více než sto druhů sportovních aktivit. Na trh přijdou hodinky ve dvou verzích - základní s Bluetooth a vybavenější s integrovanou eSIM.

Novinky ve Wear OS 3:

Podobné to bylo i u první generace s tím, že eSIM nebyla použitelná mimo Čínu. Uvidíme, jak tomu bude tentokrát. Software obstarává u čínské verze upravený Android 8.1 s nadstavbou ColorOS Watch, mezinárodní verze by však pravděpodobně měla přijít s WearOS (zda už s WearOS 3 zatím nevíme). Oppo Watch 2 se zatím prodávají pouze v Číně s tím, že 42mm Bluetooth verze startuje na ceně 1299 juanů (cca 5 500 Kč) a větší 46mm verze vyjde na 1799 juanů (7300 Kč bez daně). Obě eSIM varianty jsou pak o 800 Kč dražší.

Diskuze (7) Další článek: 5G dvojčata na Mediateku 700. Vivo uvádí do Česka sympatickou dvojici Y52 a Y72

Témata článku: Oppo, , , , , , , , , , , , , , , , , Verze, Krev, Apollo, Oppo Watch, Dlouhá výdrž, Kyslík,