Organizujte si projekty s NodeMap

NodeMap je aplikace určená pro tvorbu a archivaci hierarchicky řazených informací na počítačích Psion Series 5 a vyšších.
NodeMap je aplikace určená pro tvorbu a archivaci hierarchicky řazených informací (stromových struktur – tento systém známe například u Průzkumníka Windows). Lze jej použít například u evidence projektů, mapování nápadů či poznámek v určitých kategoriích vaší práce, při zjišťování organizační struktury apod.

Každá poznámka je definována jako rozcestí (node), která může mít samozřejmě bezpočetně větví do dalších poznámek. Pro ilustraci uvádím na následujícím obrázku možné použití. Obrázek není sejmut přímo z aplikace NodeMap, ale z Průzkumníka Windows.

Znamená to, že můžete podrobně rozpracovávat, mapovat svoje nápady, myšlenky aj. do ucelených subsystémů a ty můžete dále hlouběji a důkladněji rozpracovávat. Můžete tedy pracovat se seznamy, organizovat si poznámky a plánovat svoji programovou strukturu.

Poznámek (nodes) může být několik typů. Jednak jsou to klasické strukturované poznámky (normal), dále je můžete využít jako links (odkazy, zástupce, vážící se přímo na aplikace nainstalované v systému) a také tzv. contexts. Jedná se o typ poznámky, u které lze definovat vlastní nastavení a vlastnost. Můžete skrýt „vrchní patra“, zaheslovat ji, přiřadit jí atribut „hidden“ atp. Posledním typem je poznámka search. Tyto můžete využít k filtrování již stávajících poznámek. Definujete ji jako posloupnost až 16 znaků. Pokud tuto poznámku aktivujete, aplikace NodeMap vám poznámky, které obsahují text, zobrazí, resp. označí. Každá ze čtyř typů poznámek má své vlastní typy ikon a autor aplikace dokonce rozlišuje hloubku každé z poznámek. Čím více je v hierarchii níže, je tmavší, resp. více povlečená pavučinou.

Samozřejmostí této aplikace je také třídění a editace vlastností každé poznámky. Můžete tak velmi flexibilně reagovat na vzniklé změny ve své „pavučině“. Aplikace je velmi funkční a uživatelsky přívětivá. Intuitivní práce není ani zde výjimkou. NodeMap má také propracovanou nápovědu, takže pokud si uživatel nebude vědět s něčím rady, odpovědi lze nalézt právě tam.

NodeMap Verze: 0.99
Velikost: 91,7 KB
Shareware, $15.00
Poznámka: kompatibilní pro Series 5, Series 5mx a Series 7
Download
Váš názor Další článek: Symantec chystá antivirus pro PalmOS

Témata článku: , , Projekt, Org, Pro +