Oskar má dvě čísla na jedné SIM kartě!

Očekávaná služba Oskara konečně spatřila světlo světa. I když se nejedná zrovna o dokonalejší ALS, tak svůj účel vcelku splňuje. Splňuje ale nová Oskarova SIM karta 2v1 to, co jsme očekávali?

Jak fungují 2v1

Oskarova SIM karta 2v1 používá pro přepínání mezi oběma čísly stejný princip jako Eurotel Kombi karta – tedy SIM toolkit. Další způsob přepínání mezi oběma čísly je ten, že při zapnutí telefonu zadáte PIN pro příslušné telefonní číslo, které je na dané SIM kartě. Z toho také nepřímo vyplývá, že každá SIM karta musí mít nastavené jiné PIN.

Tip: o nové službě jsme informovali již s předstihem v této zprávě.

Celá SIM karta 2v1 pak funguje identicky jako Kombi karta – při přepnutí na jedno číslo se automaticky zapne přesměrování všech hovorů z druhého čísla (pokud si tuto službu nevypnete), které je v tomto případě většinou zdarma. Ono většinou se netýká případů, kdy jste v zahraničí a případů, kdy jako druhé číslo máte na SIM kartě 2v1 aktivovanou Oskartu, u té platíte přesměrování jak z Oskarty na firemní číslo, tak z firemního čísla na Oskartu.

V těchto dvou výjimkách se za přesměrování účtuje obvyklý poplatek dle ceníku. V praxi jste tedy vždy na příjmu na obou telefonních číslech najednou. Problém je však s textovými zprávami, které můžete přijímat jen na aktivním telefonním čísle (stejný problém má samozřejmě také Kombi karta). Další věc, která asi nepotěší je ta, že na SIM kartě 2v1 nelze mít GSM bankovnictví, útěchou budiž paměť na 60 SMS a 250 telefonních čísel.

Škoda jen, že Oskar nepoužil ALS, na které má SIM karty připravené již od počátku a dokonce zpočátku i hovořil o jeho zavedení. To totiž umožňuje přijímat hovory i SMS z obou čísel najednou a přitom můžete používat i GSM banking. Číslo, ze kterého realizujete odchozí hovory si pak zvolíte v menu telefonu nebo pomocí „horké“ klávesy.

Co můžete kombinovat

Oskarova SIM karta je určena pouze firemním zákazníkům, což znamená, že si ji může zakoupit pouze právnická osoba či fyzická osoba podnikatel vlastnící jeden z tarifů nové generace (Řekni mi, Povídej, Nezavěšuj) či jeden z firemních tarifů Na jistotu či Na zisk. Ta si může jako druhé telefonní číslo zvolit Oskartu (včetně Oskarty bez limitu a Oskarty Speciální edice) či SIM kartu s libovolným tarifním programem (včetně tarifů první generace a Dohody s Oskarem) vyjma tarifů Slyším Vás a Odepiš. Faktury přitom budou chodit pro každé číslo zvlášť, přičemž měsíční paušál za využívání služby bude uveden na faktuře za firemní číslo.

2v1 versus Kombi karta

Vzhledem k tomu, že Oskarova SIM karta 2v1 svým technologickým řešením hodně podobná Kombi kartě Eurotel, nemůžeme si odpustit srovnání těchto dvou SIM karet.

Služba Oskar SIM karta 2v1 Eurotel Kombi karta
Zřízení 285,70 Kč 495 Kč + 0,95 Kč
Měsíční paušál 50 Kč* 79 Kč
Segment trhu Právnické osoby a fyzické osoby podnikatelé Všichni tarifní zákazníci
Počet SMS 60 10
Počet telefonních čísel 250 180
GSM banking Ne Ano
Přesměrování v ČR zdarma Mimo Oskarty (viz výše) Vždy
*Zákazníkům, kteří si SIM kartu 2v1 aktivují do 31. 10. 2003, bude doživotně odpuštěn měsíční paušál za tuto službu
Ceny jsou uvedeny bez DPH

 

Diskuze (74) Další článek: Sony Ericsson T610 vs. Nokia 7250 - kdo s koho?

Témata článku: , , , Druhé číslo, Karta, Libovolný tarif, Právnická osoba, SIM kart, Oskar,