Oskar zlevnil mobilní data (přehled bleskovek)

Štědré hodiny úplně zdarma - Mobilní internet válcuje pevné připojení - Alcatel v tichosti uvedl One Touch 735i - T-Mobile prodlužuje neomezený internet - Eurotel prováděl změnu IP adres u Data Nonstop.

 V tomto článku naleznete přehled všech krátkých zpráv uplynulého týdne. Seřadili jsme je od nejčtenějších.


Oskar zlevnil mobilní data - už je to oficiální
Na Oskarově webu jsou již nové ceny za GPRS. Vše je přesně takové, jak jsme psali v sobotním článku - a v něm také najdete podrobné informace.

Novinka u Oskara: Štědré hodiny úplně zdarma (i pro starší zákazníky)
Službu Štědré hodiny Oskar představil před Vánocemi, v jejím rámci nabízí až pět hovorů měsíčně ve vlastní síti zdarma. Stačí před číslem vytočit kód *5 a celý hovor potom nestojí ani korunu.

Mobilní internet válcuje pevné připojení
Podle průzkumu společnosti iAudit je připojení přes GPRS velmi oblíbené, zvlášť ve srovnání s ADSL a kabelovým připojením UPC.

T-zones už jede a T-Mobile odpustí zákazníkům poplatky
Portál T-Mobile t-zones je přibližně od páté hodiny již v provozu a vše by mělo fungovat tak jako dřív. T-Mobile se omlouvá a svým zákazníkům, kteří používají placenou službu MobileBox, odpustí aktuální měsíční paušální poplatek.

Alcatel v tichosti uvedl One Touch 735i
Alcatel před čtyřmi dny oficiálně oznámil uvedení mobilního telefonu One Touch 735i. Jedinou změnou oproti dnes prodávanému modelu One Touch 735 je podpora Javy ve verzi 2.0.

Nová služba Oskara: Mobilní e-mail
Oskar potichu spustil novou wapovou službu Mobilní e-mail. Ze svého mobilu, který nemá e-mailový klient, se s ní dostanete ke svým e-mailových schránkám.

T-Mobile: neomezený přístup na internet prodloužen
Společnost T-Mobile se pro velký zájem uživatelů rozhodla prodloužit nabídku neomezeného přístupu k internetu a WAPu za 699 Kč (bez DPH) měsíčně.

Eurotel provádí změnu IP adres u Data Nonstop
V několika posledních dnech mohli uživatelé tarifu Eurotel Data Nonstop zpozorovat změnu IP adres. Někteří také zaregistrovali problém s načítáním stránek.

Oskar: snadné nastavení wapu, GPRS či MMS textovkou
Nastavení telefonů pro WAP, GPRS či MMS – tedy služby spojené s přenosem dat – bude od zítřka u Oskara jednodušší. Operátor totiž spouští službu Snadné Nastavení.

T-Mobile získal opět nejvíce nových zákazníků
K 31. prosinci 2003 dosáhl počet zákazníků společnosti T-Mobile 3 947 415; meziročně tento ukazatel vzrostl o 12 procent. Již druhým rokem tak T-Mobile zaznamenal nejvyšší přírůstek zákazníků ze všech domácích operátorů.

Příští týden nové Motoroly, za čtrnáct dnů Siemensy
Motorola koncem příštího týdne v polském Krakowě uvede několik nových mobilních telefonů. Už prosákly informace o modelu R880, jehož konstrukce bude velmi ojedinělá, alespoň v evropském měřítku.

Podržte se, v Koreji budou letos až třímegapixelové fotomobily
Deník The Korea Times se ve svém včerejším článku zamýšlel nad pozicí jižní Koreje coby světového lídra ve světě mobilních telefonů. Letos by zde mělo být uvedeno 150 nových modelů, zejména značek Samsung a LG

Operátoři navrhují snížení DPH na internet
Telekomunikační operátoři navrhli rozpočtovému výboru parlamentu, aby v připravovaném zákoně o DPH zařadil internet zpět do skupiny s pětiprocentní sazbou daně.

Nová verze Agile Messengeru (ICQ na mobilu)
Dnes byla uvedena nová verze Agile Messengeru - programu pro mobilní telefony, který je určen pro rychlé posílání zpráv. Dokáže se spojit s různými systémy, jako je ICQ, MSN, AOL, Yahoo a nově také s Jabberem.

Lidé nesnáší mobily, ale potřebují je
Existují věci, které lidé nemají v oblibě, ale přesto se bez nich nedokážou obejít. Zajímavých výsledků se dopracovali členové jednoho výzkumu, když zjistili, že nejméně sympatií směřuje k mobilnímu telefonu.

Český Samsung má nový web
Na adrese www.samsung.cz najdete nový český web věnovaný mobilním telefonům Samsung. Jeho design nyní odpovídá celosvětovému stylu Samsungu.

Eurotel představuje nové výhodné balíčky (tisková zpráva)
Společnost Eurotel Praha, spol. s r. o., obohatila nabídku pro firemní i rezidenční zákazníky o čtyři nové Top balíčky služeb. Za jednotnou cenu 150 Kč bez DPH nabízí tarifním zákazníkům možnost získat další volné minuty na volání či SMS, a dosáhnout tak podstatně výhodnější ceny těchto služeb.

SOS upozorňuje spotřebitele: intervaly v telefonních automatech jsou kratší
Délka intervalu při volání z veřejného telefonního automatu se zkrátila, ale upozornění na změnu v telefonních automatech chybí. Sdružení obrany spotřebitelů České republiky požaduje urychlenou nápravu.

Na mobilech ve světě frčí MMS telenovely
Teď pozorně čtěte. Od srpna minulého roku se v Holandsku "vysílá" prostřednictvím MMS zpráv na mobilech telenovela Jong Zuid. Neznáme její dějové podrobnosti, ale pravděpodobně půjde o něco mimořádného.

Internetový AlcatelClan byl zrušen
Z adresy www.alcatelclan.cz zmizela služba, která uživatelům mobilních telefonu Alcatel nabízela loga a vyzváněcí melodie. Nyní je současným modelům Alcatelu k dispozici pouze omezená nabídka obrázků a vyzvánění.

SiemensMania: jak upravit originální kabel na servisní
Originální kabel, nezřídka dodávaný jako součást mobilního telefonu, se nepatrně odlišuje od kabelu "servisního", který umožňuje bezproblémové flashování (patching) či odblokování.

Olympus začíná vyrábět objektivy pro fotomobily
Olympus oznámil, že na podzim začne vyrábět objektivy pro mobilní telefony vybavené fotoaparátem. Prototyp, který Olympus v současnosti prezentuje, má tloušťku pouze 8,5 mm a jde o nejtenčí součástku tohoto druhu, která kdy byla vyvinuta.

Ovladač bluetooth klávesnice a myši pro kapesní počítače realitou
Nejedného majiteľa vreckového počítača s Bluetooth napadlo použiť štandardnú Bluetooth klávesnicu (napr od Microsoftu alebo Logitechu) pri písaní dlhších textov.

Nový Alcatel OT 735i a jeho dostupnost v ČR
Alcatel One Touch 735i s podporou Javy (viz včerejší bleskovka) se ve světě začal prodávat 26. ledna, v České republice bude k dispozici v průběhu března.

Vyhlášení vítězů soutěže o javové hry (+ nová soutěž)
První kolo soutěže o kupóny na javové hry má své vítěze. Části jejich e-mailových adres s vyhodnocenými odpověďmi najdete na této stránce, oni sami již dostali nebo v nejbližší době dostanou e-mail s kupónem.

Česká lokalizace pro komunikátor Handspring Treo 600
Tradičný tvorca českej lokalizácie pre Palm OS, firma RedGrep s.r.o. uvolnila malú lokalizáciu pre komunikátor Handspring Treo 600.

Diskuze (5) Další článek: Česká lokalizace pro komunikátor Handspring Treo 600

Témata článku: , , Alcatel One Touch 735, Alcatel One Touch 735i, Krakow, Mobil, Blesk, Originální kabel, DLH, Oskar, Přehled, Data, Mobil Data, MOBI, Telenovela, BLE, Pře, Celý hovor