Oskarův WAP je nejlevnější, programy v Javě jsou zdarma!

Již od zítřejšího dne - tedy od prvního listopadu - Oskar nejen snížil cenu za minutu wapového připojení, ale také přidává nové javové programy a hry pro všechny patřičně vybavené mobilní telefony.

Od prvního listopadu budete mít tedy všichni levnější přístup k mobilnímu internetu. Každá minuta strávená na Oskarově WAPu vás totiž bude stát pouhou jednu korunu a padesát haléřů. Tato cena je trvalá a - jak jsme byli ujištěni - nejedná se o žádnou promo akci či o dočasné zlevnění, přičemž tato cena platí nejen pro všechny tarifní zákazníky, ale také pro ty z vás, kteří používáte předplacenou Oskartu.

Java for free!

Kromě nové nižší ceny však Oskar připravil další novinky. Jednou z nejzajímavějších - a mnohými toužebně očekávaných - novinek je nová kategorie Java, která vám přináší kolekci odkazů, odkud si můžete do svých mobilních telefonů podporujících tuto technologii stahovat nové programy nebo hry. Programy pracují se všemi javovými telefony, které má Oskar ve své nabídce.

 

Všechny programy však lze - na rozdíl od konkurence - stahovat zdarma, přičemž všechny downloady jsou bez jakéhokoli omezení velikosti stahované aplikace. Záleží tedy jen na typu vašeho mobilního telefonu a na jeho vnitřním omezení velikosti jednotlivých aplikací vtisknutých mu do vínku jeho výrobcem.

Bludný kořen

Ne, nemusíte se bát jeho překročení, protože některé z nových wapových aplikací vám pomůžou s orientací právě v případě, že zabloudíte. Navigátor je služba, která slouží k přesné navigaci po našem hlavním městě - jediným předpokladem úspěšného použití je viditelnost žižkovského televizního vysílače. K němu pak jen namíříte svůj mobilní telefon a šipka vám ukáže přesný směr.

 

Free Way je služba, která dokáže najít  nejlepší a nejrychlejší cestu k zadanému cíli včetně zobrazení podrobné mapy. Tato mapa je pro lepší orientaci barevná - ovšem pouze v případě, že váš mobil barevným displejem disponuje. Aplikace Free Way se mi líbí asi nejvíce - když se ztratíte, dokáže vám určit vaši polohu jen podle toho, že jí zadáte červené a modré číslo domu, u kterého právě stojíte.

 

Nutí-li vás okolnosti pohybovat s v současné těžké dopravní situaci po přeplněných pražských ulicích, pak právě pro vás jsou určeny Aktuality z pražské dopravy. Díky exkluzivní spolupráci s dopravními podniky hlavního města tak máte ve svém mobilu stále čerstvé informace o náhradní dopravě nebo třeba o uzavírkách.

Park kultury a oddechu

Předposlední novou aplikací je fotbalové zpravodajství. Protože tomuto druhu masového sportu příliš neholduji, nedokáži fundovaně posoudit, zda zde podávané informace a zpravodajství, předzápasové analýzy či třeba výsledky dokáží být pro někoho užitečnými. Nezbude vám tedy (pokud ovšem máte tento sport v oblibě) prozkoumat tuto službu sami a třeba mne v diskusi trošku doplnit.

Co se mi však líbí je zajímavá služba Tvoje Foto. Ta umožňuje prostřednictvím obyčejného webového prohlížeče nahrát na web jakoukoli vaši oblíbenou fotografii, kterou si pak můžete právě prostřednictvím této služby stáhnout do svého mobilu jako spořič displeje nebo jako jeho pozadí.

Jen tak dál?

Co dodat závěrem? Snad jen to, že přestože zlí jazykové prohlašují wap za mrtvolu, je zde více než patrná skutečnost, že spíše opak tohoto tvrzení bude pravdou. Přitom cena za minutu wapového připojení je více než příjemnou změnou oproti cenám za tuto službu nabízenou konkurenčními mobilními operátory. A o to tu jde - nabídnout přijatelnou cenu a užitečné aplikace. A to se - dle mého názoru - červenému chlapíkovi s bílým úsměvem daří.

Diskuze (126) Další článek: Vánoce přicházejí a co na to Eurotel?

Témata článku: , , , Žďár, WAP, Program, Pro +, Dočasné zlevnění, Zajímavá služba, Oskar, Žižkov,