Oukitel WP20 Pro. Odolný telefon pro nenáročné překvapí nízkou cenou a čistým Androidem

  • Oukitel WP20 Pro je slušně vybavený odolný telefon pro nenáročné
  • Ve výbavy zaujme velká baterie i režim pro focení pod vodou
  • V telefonu běží čistý Android a nestojí mnoho

Nevelký seznam odolných telefonů s Androidem dnes rozšířil model Oukitel WP20 Pro, který je určen spíše do rukou méně náročných uživatelů. A to díky procesoru Mediatek Helio A22, který doplňuje 4GB operační paměť. Jenže zbytek specifikací už je na tom o něco lépe, a navrch můžeme počítat se slušnou cenou, která rodinný rozpočet rozhodně příliš nezatíží.

Nový robustní telefon od Oukitelu se může opřít o odolnost danou normami IP68, IP69K a MIL-STD810H. Telefon odolá při pádech z výšky 1,5 metru na zem, samozřejmě také vodě, prachu i extrémním teplotám (- 40 až +70°C). Použitý displej s úhlopříčkou 5,93 palce nabídne rozlišení HD+ (1 440 × 720 pix), a to při poměru stran 18:9. Displej kryje vrstva, která je odolná vůči poškrábání. Na zádech čekejte duální fotoaparát. Hlavní 20Mpx snímač doplňuje ultraširokoúhlý objektiv o neznámém rozlišení. Přední selfie je pětimegapixelová.

Klepněte pro větší obrázek
Klíčové prvky ve specifikacích odolného Oukitelu WP20 Pro

Na těle najdeme jedno programovatelné tlačítko, které si uzpůsobíte svým potřebám, do bočního šuplíčku vložíte dvě nanoSIM karty. Nebo jednu a k ní paměťovku o kapacitě až 1 TB. Součástí bočního zamykacího tlačítka je i čtečka otisků prstů. V rámci konektivity můžete počítat s NFC, mobilní data však mají strop u LTE. Baterie telefonu má nadstandardní kapacitu 6 300 mAh. V telefonu běží čistý Android 12, takže se nemusíte bát, že by výrobce upravil vzhled systému k nepoznání.

Oukitel WP20 Pro se nabízí v oranžové, černé a zelené barvy, v daných odstínech jsou však jen některé pogumované prvky na zádech telefonu. Zbytek zůstává vždy černý. V základní krabici dostanete manuál, špendlík, USB kabel i nabíječku. Na Aliexpressu je telefon k dostání za 194 dolarů (cca 4 600 Kč), k tomu však musíte připočíst ještě clo a DPH při odeslání telefonu do Česka. 

Představovací video telefonu Oukitel WP20 Pro:

Diskuze (1) Další článek: Mobilní tarif pro děti od O2 navyšuje datový limit na 3 GB, cena zůstává

Témata článku: , , , , , , , , , , , , , , , , , Oukitelu, Náročný uživatel, Nízká cena, Velká baterie, Mediatek Helio, Česká republika, Focení, Telefon,