Paegas zdražuje Nokii 3310 a EuroTel dvě sady Go

Za začátku dubna EuroTel i Paegas zdražili Nokii 3310 v předplacených sadách i v nabídce doťáků. Paegas však nyní sáhnul k dalšímu zvýšení ceny a EuroTel k tomu přidává zdražení dvou sad Go.
Za začátku dubna EuroTel i Paegas zdražili Nokii 3310 v předplacených sadách i v nabídce doťáků. Paegas však nyní sáhnul k dalšímu zvýšení ceny a EuroTel k tomu přidává zdražení dvou sad Go.

Nokia 3310 je poněkud zvláštním mobilem - svými funkcemi patří do nižší kategorie, její cena ji však umístila do kategorie o kousek vyšší. S ostatními telefony, s nimiž sdílí stejnou cenovou příčku pomyslného žebříčku, nemůže se svou výbavou a občasnými chybičkami příliš soutěžit. A přesto se prodává a je mezi lidmi žádaná; bohužel její cena v poslední době stále stoupá.

Jak to všechno bylo

Podívejme se na vývoj cen u jednotlivých mobilních operátorů. EuroTel nabízel Nokii 3310 v únoru v předplacené sadě za 9995 Kč. V březnu slevil o tři tisíce na 6995 Kč a v dubnu sadu kupodivu zdražil o tisícovku na 7995 Kč. Paegas začal v únoru s Twist sadou za 8 999 Kč. V březnu snížil cenu o dva tisíce na úroveň EuroTelu - na 6995 Kč. A jaké překvapení – 11. dubna ji Paegas opět zdraží na 7999 Kč! Jediný Oskar nasadil již v únoru poměrně příznivou cenu 6599 Kč, kterou si drží až do dnešních dnů.

Kromě toho Paegas zvedne 11. dubna také cenu dotované 3310 - z 1829 na 3049 Kč.

Poučení z krizového vývoje?

Z vývoje cen lze usuzovat, že drastické březnové snížení cen obou operátorů mělo za úkol dostat ceny tohoto mobilního telefonu na stejnou hladinu, na které ji prodává Oskar. Podle operátorů jde o běžnou cenovou politiku; tento mobil se prodává tak dobře, že není nutné jít s cenou dolů. Budeme si muset zvyknout, že ceny mobilů nejen klesají, ale mohou také (doufejme že výjimečně) stoupnout. Jak to tak vypadá, už se nevyplatí jen vyčkávat, až cena klesne - ona totiž může také v pohodě klidně stoupnout.

I EuroTel zdražuje

Také EuroTel sáhnul dnes ráno ke zvyšení cen - tentokrát se zvyšují ceny dvou sad Go o tři stovky na 3295 Kč. Jde o mobily Alcatel One Touch Gum a Alcatel One Touch Club db.

Diskuze (31) Další článek: Sbohem telefonní budko! Vítej mobile.

Témata článku: Nokia, , , , Nokia 3310, Sad, Euro &, Euro, Paegas