Palm III X - inovovaná verze oblíbeného PDA

Na letošní 23. únor je připraven debut inovovaného Palm III - modelu s názvem Palm III X
Ačkoliv PDA třídy Palm, tedy Pilot, PalmPilot a Palm III, mají před svými rivaly s operačním systémem Windows CE fantastický náskok, společnost 3Com si uvědomuje, že nápor mnoha výrobců by jejich osmdesátiprocentní podíl v kategorii PDA mohl rychle snížit.

A tak nejenže 3Com před několika měsíci ohlásil novou, ultratenkou verzi počítače do dlaně a na sklonku roku vypustil zprávu o připravovaném PDA s rádiovým přístupem k Internetu, na letošní 23. únor je připraven debut inovovaného Palm III - modelu s názvem Palm III X.

Změny nejsou velké – X se bude chlubit kvalitnějším displejem, čtyřmi megabajty paměti a CE konkurenci s chce zastrašit vestavěnou synchronizací s MS Outlookem.

Na lepší displej jsem zvědavý, již u Palm III je dost kvalitní, velikost paměti mne ale z křesla příliš nevyhání - i když jsem velmi rozmlsaný, z dvou megabajtů u Palm III mi ještě téměř polovina zbývá.

Jsem zvědavý, jak bude vyřešena synchronizace s MS Outlookem; nyní ke své úplné spokojenosti používám externí program PocketMirror, který jsem koneckonců dostal zdarma k Palm III, a nedokáži si představit, co se v Palm III X změní. Asi místo dvou Setupů bude stačit spustit jen jeden …

Inovace tedy nejsou příliš velké, ale je vidět, že se kolem Pilotů něco děje. A i když PDA s Windows CE mají asi větší možnosti než strohá zařízení s PalmOS, osmdesát procent uživatelů jasně ukazuje, že méně je někdy více.

Váš názor Další článek: Piloti a PalmPiloti se prý budou bránit útoku hordy rozzuřených Windows CE zařízení

Témata článku: Palm, , , Verze, Inovovaná verze, PDA