Palm m100 a Palm VIIx oficiálně

Již před časem jsme vás informovali o nových modelech Palmů včetně M100. Nyní po oficiálním uvedení je k dispozici několik dalších zajímavých informací.
Již před časem jsme vás informovali o nových modelech Palmů včetně M100. Nyní po oficiálním uvedení je k dispozici několik dalších zajímavých informací. Palm M100, jak jsme dříve psali, je skutečně nejlevnějším Palmem. Za 149 dolarů získáte oblý organizér s plastovým krytem přístroje i displeje. Rozměry jsou 11,8 x 7,9 x 1,8 centimetru, s těmito rozměry je na tom v podstatě stejně jako jeho předchůdce Palm IIIe, jen je o třetinu lehčí. Od Palmu IIIe je odlišuje i operační systém Palm OS 3.5 (dříve 3.1) ale také chudší vybavení. Místo kolíbky se dodává jen propojovací kabel, aplikace jsou o něco chudší, infra port ale zůstává. Paměť zůstala na 2 MB. Mezi nové vlastnosti patří průhledné okénko v ochranném krytu, kterým je vidět i při zavřeném Palmu na hodiny a datum. Potvrdily se informace o nových grafických poznámkách. Prográmek Note Pad umožňuje malovat po obrazovce poznámky, rozpoznávání znaků ale není implementováno. Tento grafický Note Pad nahrazuje i na pravém tlačítku dřívější Memopad.

Stejně jako u mobilních telefonů se již zaběhly výměnné kryty, budou vyměnitelné kryty i na M100, dostupných je zatím 5 barev mimo základní černé, přičemž jeden kryt přijde na 20 dolarů.

Nový M100 jednoznačně posílá do vyhnanství model IIIe, za stejnou cenu dostanete jiný přístroj, ale s horším vybavením. To, co je v Palmu M100 navíc, si můžete zadarmo nahrát z webu, výhoda v softwaru tedy není na místě. Vzhled není nějak zvlášť úchvatný, i když je to po dlouhých letech výraznější změna designu.

Inovace se dočkal i u nás nedostupný Palm VII. Nová verze Palm VIIx přidává zcela v duchu "x" verzí více paměti. Proti staršímu modelu s 2 MB jich nabízí 8. Právě malá kapacita byla Palmu VII často vytýkána, jeho využitelnost tak vzroste a bohužel s tím i cena o 50 dolarů (na 6 MB to není moc). Lepší je i základní operační systém ve verzi 3.5 oproti dřívější verzi 3.2.

Váš názor Další článek: Claudia Schiffer propaguje vlastní Palm Vx

Témata článku: Palm, ,