Palm OS: freewarové hrátky na víkend

Hry a volný čas Nejen prací živ je člověk a jelikož se nám blíží konec týdne, vybíráme z naší freewarové sekce několik her pro zpříjemnění volného času. Nejprve si můžete zazávodit s 2D formulemi ve hře Car. Pro menší tu máme skládačku se sympatickým delfínem Delfin-Shift. Za nudné chvilky si můžete díky palmu zahrát logické 22Othello proti svému oponentovi přes infraport. A pro příznivce lámání hlavy tu máme titul GENIUS snažící se nás zajímavými dotazy přimět k přemýšlení.

Car

Hra s prostým názvem Car čerpá svým námětem z popularity 2D akčního závodění ve stylu Micromachines či stařičkých Rallye Speedway. Závodit můžeme již na Palm OS 3.0, a to na palmech barevných i černobílých. Jak je u závodních her zvykem, pravidla jsou prostá - zkrátka se udržet na závodní dráze a dojet ideálně první. Pokud si chcete rozšířit závodnické možnosti, dají se sehnat i další externí levely...

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 4/5
Stáhnout


 
Delfin-Shift

Pohodová a jednoduchá puzzle hra určená především našim menším ratolestem. Námětem staví na populární patnáctce, v níž je cílem poskládat všechny čísla podle řady od 1 do 15. Verze pro malé děti nenabízí čísla, ale obrázek sympatického delfína. Také 4 x 4 obtížnost byla nahrazena za 3 x 3. Hra se spokojí již s Palm OS 3.5.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 3/5
Stáhnout


 
22Othello

Hra Othello (známá také jako "Yong" či "Převracák") ve své jednoduché freewarové verzi umí jen jednu jedinou věc - využít palm pouze jako jakousi digitální hrací desku, na níž si Othello zahrajete přes infraport proti nějakému jinému palmistovi. Vyžaduje Palm OS 3+. Doufejme, že se v příští verzi dočkáme i počítačem řízeného protivníka...

Klepněte pro větší obrázek 

Hodnocení: 3/5
Stáhnout


 
Genius

Titul GENIUS sice balancuje na rozhraní výukového softwaru a hry, ovšem s ohledem na fakt, že primárním důvodem jeho existence je naše zábava, skončil nakonec v herní sekci. Co umí a nabízí? Jedná se o freewarovou verzi populárních trenérů našich šedých buněk mozkových. Vybereme si jednu ze 13 skupin hádanek a snažíme se dosáhnout co největšího množství bodů logickým odpovídáním. Hra nám sdělí také zdůvodnění správné odpovědi. GENIUS si zahrajeme již na Palm OS 3.5.

Klepněte pro větší obrázek

Hodnocení: 3/5
Stáhnout

PalmHelp.jpg

Váš názor Další článek: Skype Java: VoIP hovory pro všechny mobily v betaverzi

Témata článku: Palm, , , Free, Konec týdne, Víkend, F +, Palm OS, Hrátky, Free +