Panasonic uvedl kompakt kombinovaný se smartphonem

Panasonic se rozhodl, že zkusí něco podobného jako Samsung, a na konferenci Photokina 2014 v Kolíně nad Rýnem uvedl zařízení, které kombinuje kompaktní fotoaparát se smartphonem. Lumix Smart Camera CM1 ale na rozdíl od Galaxy K Zoom obsahuje větší fotosenzor s úhlopříčkou 1 palec a rozlišením 20 Mpx. V režimu kamery dokáže nahrávat 4K video. Objektiv Leica DC Elmarit vyčnívá zhruba 6 mm nad boční profil zařízení, poskytne světelnost f2.8 a ohnisko 28 mm.

Klepněte pro větší obrázek

Japonci nezanedbali ani smartphonovou část výbavy, i když ta v tomto zařízení nemá za úkol hrát prim. FullHD displej se rozprostírá na úhlopříčce 4,7", takže nabídne velmi jemné rozlišení. Telefon pohání čtyřjádrový procesor Qualcomm Snapdragon 801 s taktem 2,3 GHz, připravena je 2GB paměť RAM a 16GB vnitřní úložiště rozšiřitelné kartou microSD.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Zařízení podporuje nejrůznější možnosti konektivity, včetně LTE (Cat4), 3G (HSPA+ 42 Mb/s), NFC, Wi-Fi, Bluetooth a GPS. Telefon pracuje s operačním systémem Android 4.4 a váží nadprůměrných 204 g. Osazená Li-ion baterie má kapacitu 2 600 mAh. Kompaktosmartphone Panasonic Lumix CM1 se bude od listopadu prodávat i na evropském trhu, například ve Francii nebo v sousedním Německu, za cenu okolo 25 tisíc korun.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Diskuze (37) Další článek: Podzimní novinky LG z veletrhu IFA 2014 naživo

Témata článku: Panasonic, , , , Samsung Galaxy K Zoom, Pán, Bluetooth a GPS, Smartphone, Pan, Kompakt, Kompaktní fotoaparát, Komp, SMA, Kolín, Jemné rozlišení,