Pelikon MorphPad: klávesnice s displejem na pozadí

Nemá klasické popisky – tlačítka jsou průhledná, je pod nimi OLED displej a to skrývá velký potenciál. Bonusem je celoplošný touchpad.

Britská forma Pelikon přivezla do Barcelony koncept MorphPad – klávesnici s OLED displejem namísto popisků jednotlivých tlačítek. Už tento základní popis slibuje zajímavé možnosti – proměnlivé popisky, barvy, originální podsvícení – konstruktéři šli ale ještě dále a integrovali i dotykovou plochu – touchpad. To, co na videu uvidíte, je sice funkční vzorek samostatně fungující klávesnice, hlavním cílem výrobce je ale dohodnout se s výrobci, svůj produkt přizpůsobit jejich potřebám a integrovat jej přímo do mobilních telefonů.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
Celá klávesnice má tloušťku 2,5 mm a takto vypadá integrovaná v mobilním telefonu

Konkrétní být nechtějí, pochlubili se ale, že na seznamu jednání je několik „velkých jmen“. Tak se nechme překvapit, možná už zanedlouho budeme kupovat telefony, jejichž klávesnice bude chvíli připomínat herní joypad, panel hudebního přehrávače, nebo poslouží jako touchpad.

Prý jsem ten den nebyl první, kdo se ptal na samostatnou klávesnici, která by se s telefonem spojila přes Bluetooth. „Není to priorita, ale přemýšlíme i o tom“, odpovídají zástupci Pelikonu.

Diskuze (10) Další článek: Jak najde solární telefon nejvíce slunce? Jako přísavka na okno

Témata článku: , , ? Displej, Displej, Pozadí, Mor