Philips Azalis – mobil pro všechny

Philips Azalis je nový lowendový mobil, který by mohl napravit nepříliš dobrou pověst, jakou mobily Philipsu mají.
Philips Azalis je prvním mobilem této značky s WAPem, který se bude u nás prodávat. Od ledna 2001 by měl být v nabídce EuroTelu za dotovanou cenu 1995 Kč.

Azalis svoji podobu se staršími Philipsy nezapře; zvlášť je podobný modelu Savvy Vogue. Dominantou mobilu je však velký displej, na němž lze zobrazit až pět řádků textu! Na to, že se jedná o lowendový mobil, je to docela dost. Mobil se bude prodávat v modré, šedé a hnědé barvě; škoda jen, že nebude k dispozici nějaká „bláznivější“, veselejší barva.

Slušný mobil

Mobil má hmotnost 125 gramů, opět na lowend poměrně slušné, i když v této kategorii jsou i lehčí mobily (Siemens C35i, Alcatel One Touch 30x aj.). Na lowend nejsou také příliš běžné některé funkce: wapový prohlížeč, padesátka smajlíků, které mohou být poslány na jakýkoliv jiný mobil Philips, kde se zobrazí ve své grafické podobě, podobně jako to funguje u modelu Savvy. Pokud není příjemcem Philips, ukáží se v textovce běžné znakové smajlíky. Pozoruhodné je rovněž ovládání menu hlasem a hlasové vytáčení pro deset čísel. Nechybí funkce T9 pro rychlé psaní textovek, 13 upravitelných šablon a vibrační vyzvánění. Co ale zarazí nejvíc, je udávaná pohotovostní doba 500 hodin a doba hovoru 6 hodin.

Konečně dobrý Philips

Zatím jsme mobil neměli v ruce, takže jeho ergonomické vlastnosti, jako pohodlné ovládání, přímočaré menu nebo rychlost psaní textovek a vyhledávání v telefonním seznamu nemůžeme hodnotit. Podle všech dosavadních informací by Azalis mohl být velmi zajímavý mobil, který by mohl po všech těch modelech Fizz, Diga nebo Savvy vylepšit Philipsu jeho velmi slabou pověst.
Diskuze (1) Další článek: Nevaž se, odvaž se, ale nespadni

Témata článku: Philips, Siemens C35i, Mobil, Pro +, Phil, MOBI, Slušný mobil