Písmeno Q zastavilo sladké fantazie Googlu. Nový Android 10 nebude mít přezdívku

Nová generace Androidu poprvé nebude mít přezdívku po sladké cukrovince. Ba co víc, nebude mít přezdívku žádnou. Google dnes oznámil, že nový Android Q ponese oficiální název Android 10. Nic víc, nic méně.

Klepněte pro větší obrázek
Desítka jako začátek nové, modernější éry Androidu

Že by se Googlu nepodařilo najít žádnou sladkost začínající písmenem Q? Spekulovalo se například o francouzském koláči Quiche, bylo i několik dalších možností vycházejících z mexické kuchyně, ale Googlu se nejspíš nic nezalíbilo. Anebo chce z určité „hravosti“ po prvních devíti generacích systému přejít k něčemu novému, jednoduššímu a přímočařejšímu.

Klepněte pro větší obrázek
Známý robot se stal nově součástí loga, barva fontu se mění na černou

Tím nakonec samotná firma argumentuje – názvy sladkostí nemusí být vždy srozumitelné nebo v některých částech světa vůbec takové pokrmy neznají. Zjednodušení odpovídá i grafika, kterou Google spolu s Androidem 10 uvedl. Minimalistický font, schematický robot, jenž je nově přímo součástí loga, žádné stínování a plochá grafika. Nutno říct, že to nevypadá vůbec špatně a k novému pojetí Androidu se to vlastně hodí.

Připomeňte si vývoj grafiky loga Androidu:

Diskuze (3) Další článek: Samsung Galaxy A30s: Další model střední třídy s AMOLEDem a rychlodobíjením

Témata článku: Google, , , , , , , , , Logo, Sladkosti, Fantazie, Robot, Přezdívka, Část světa, Mít, Font, Pře, Fan, Pokrm, Písmeno, F +,