Pitva: Motorola Atrix Laptop dock

Co se skrývá uvnitř populárního Laptop Docku, tohoto atraktivního společníka Motoroly Atrix? Jak vypadají vnitřnosti notebooku bez procesoru?

Do titulky dnešního článku jsem si vypůjčil termín „pitva“ od kolegů z Živě.cz, kteří takto nazývají svou zajímavou (a destruktivní) videorubriku. Tentokrát se však nebude jednat o pitvu nějakého více či méně letitého kusu hardwaru, ale o rozebrání zbrusu nové Motoroly Atrix, resp. jejího laptop docku. O tomto velmi zajímavém zařízení jsme již na MobilManii psali dříve, první dojmy můžete najít zde, podrobnější pohled potom zde.

Rozebrání zařízení má na svědomí server Tihnte.vn a na video z tohoto počínání se podívejme zde:

Ať už se jedná o laptop dock, nebo dock pro připojení smartphonu k televizi – oba vzbudily (kromě nadšení také) obavy. Jednalo se vesměs o výhrady směřující k umístění, neergonomičnosti, nepraktičnosti, atp. Na internet však v dnech minulých prosákly informace, že se podařilo tyto docky obejít a Atrix je tak možné k televizi či monitoru připojit přímo přes HDMI. Tento postup však vyžaduje superuživatelská práva (root).

Na druhou stranu je ale nutno zmínit, že docky navíc telefon dokáží nabíjet. Přímo se tedy nabízí, v případě samostatného docku, použití bluetooth myši + klávesnice k vytvoření jakéhosi improvizovaného pracoviště bez nutnosti externí zobrazovací jednotky (PC monitor, televize).

Obě varianty jsou bezesporu zajímavé a jistě si každá najde své příznivce i odpůrce. Stejně tomu tak ale určitě bude i v případě samotné Motoroly Atrix.

Diskuze (7) Další článek: Dopravní mapa TomTom HD Traffic je na internetu

Témata článku: Motorola, , , , , , Motorola Atrix, Laptop, Dock, Motor, Motorol,