Pixel Slate je poslední tablet od Googlu. Do budoucna vsadí na notebooky

Google ústy víceprezidenta divize Devices & Services, Ricka Osterloha, potvrdil na Twitteru, že se hardwarový tým Googlu bude výhradně soustředit na notebooky. Ještě před potvrzením z oficiálních kruhů však na web prosákly spekulace, podle nichž Google nedávno ukončil dva projekty týkající se Android tabletů, které nebyly v nijak pokročilé fázi vývoje. Svůj zatím poslední tablet, Pixel Slate, však bude Google podporovat aktualizacemi až do roku 2024.

Přímo od Googlu se tak žádných nových tabletů již nedočkáme, na druhou stranu segment tabletů tím úplně nezařízne. Jeho Android a Chrome OS týmy budou k ruce všem dalším výrobcům, kteří v budoucnu dodají na trh své tablety s jedním z operačních systémů od Googlu. I americký gigant pochopil, že neustále klesající trh s tablety díky rostoucím úhlopříčkám displejů u smartphonů, ztrácí dech. A proto se bude do budoucna soustředit, mimo telefonů, na mnohem zajímavější oblast notebooků.

Poslední tablet od Googlu - Pixel Slate:

Zdroj Computerworld

Diskuze (9) Další článek: Apple neodebral ani minimální počet OLEDů, Samsungu má zaplatit pokutu

Témata článku: Google, , , , , , Rick Osterloh, Pixel Slate, Computerworld, Budoucnost, Oficiální kruh, Android tablet, Notebook,