Platby mobilem mají zelenou, Google spustil svou peněženku

Na domovském americkém trhu spustil Google službu mobilní peněženka. Jak je z patrné z názvu, novinka má nahradit klasické platební karty a usnadnit bezkontaktní platby. Americký internetový gigant rovněž oznámil další partnery, kteří se do projektu zapojí. K City a MasterCard se připojí Visa, American Express a Discover. Google Wallet, jak se služba oficiálně nazývá, vyžaduje samozřejmě příslušné technologie na straně zákazníka a také platební terminály u obchodníků.

Platby fungují na bázi technologie Near Field Communication (NFC) sloužící k bezdrátové komunikaci mezi elektronickými zařízeními na krátkou vzdálenost zhruba do 20 cm. Američané tedy musí vlastnit přístroj vybavený touto funkcionalitou, například Nexus S 4G od operátora Sprint. V současné době deklaruje Google na 150 tisíc míst, kde lze platit bezhotovostně jeho peněženkou. Samozřejmě slibuje jejich brzký nárůst o další stovky tisíc.

Více o službě jako takové a ukázku jak bezkontaktní placení funguje, ukazuje následující video:

Diskuze (15) Další článek: Bada na vzestupu: nabídne ji Samsung jako open source?

Témata článku: Google, , , , , , , Google Nexus S, S PEN, PLA, MOBI, Mobil, Google +, Želé, Mobilní peněženka, Pen, SPU, S Pen!, Google Wallet, Plát, American Express, Mobil m, Zeleň,