Po úspěchu Apple Card chce do bankovnictví i Google. Co znamená pojem „chytrý účet“?

Apple úspěchy se svou kreditní kartou. Nyní to vypadá, že se do finančního sektoru pustí i Google. Projekt s interním označením Cache má za cíl přinést „chytré“ běžné účty. Google ke spolupráci přizval banky Citygroup a Stanford Federal Credit Union, start služeb proběhne v domovských USA.

Google už nabízí platební systém Google Pay. Ten ale slouží pouze jako prostředník pro platby a na vybraných trzích pro posílání peněz mezi uživateli. Vlastní účty by tak byly logickým dalším krokem. Existenci projektu už potvrdil i zástupce firmy a uvedl, že nechtějí prodávat uživatelská data, ale pomoci lépe spravovat finance a umožnit snáze platit online.

Co by chytré účty od Googlu přinesly zatím není jasné. Firma už ale ukázala, že dokáže měnit tradiční rigidní odvětví. Třeba Google Fi je mobilní operátor, který mění zaběhnutá pravidla hry, je opravdu vstřícný k potřebám uživatelů a umožňuje služby spravovat z mobilu. O to se více či méně úspěšně snaží i banky. Co nového vymyslí Google?

Jak funguje Apple Card?

Zdroj: TechRadar, The Next Web

Váš názor Další článek: Android 10 povinně šifruje veškerá data. Jak moc to sníží výkon mobilů?

Témata článku: Google, , , , , Pojem, CAR, Bankovnictví, Cache, TechRadar, The Next, Bank, Car +, The Next Web, Úspěch, Účet, Uživatelé, Fed