Pod svícnem je největší tma. Google sám potvrdil připravované duo Pixelů 3a

O levnější smartphonech od Googlu, Pixelech střední třídy, se hovoří již dost dlouho. Již loni v listopadu jste se u nás mohli podívat na první živé fotky, letos v lednu pak telefon unikl na videu. A zatímco dříve se telefonu přezdívalo Pixel 3 Lite, dnes už víme, že smartphony budou opět dva, a budou se jmenovat tak trochu jinak, ale vlastně pořád stejně...

A rozruch tentokrát nerozpoutaly úniky z prověřených zdrojů, ale sám Google. Ten na svém Google Storu hned dvakrát v horizontu několika málo hodin zpřístupnil nabídky pro zakoupení Pixelu 3a a doplňkových pouzder. Odkazy byly sice slepé, každopádně je jasné, že i díky testování e-shopu bychom už na novinky od Googlu neměli čekat moc dlouho. Záměrně zmiňujeme novinky, protože americký gigant představí hned dva nové smartphony.

Google oba modely již nyní zařadil do Google Play Developer Catalogu, který slouží k selektivní podpoře aplikací a her u vybraných smartphonů, které vývojáři zaškrtnou. Smartphone s kódovým označením „Bonito" (Pixel 3a) nabídne 5,6" displej s rozlišením 2 220 × 1 080 pix a 4GB RAM. Výkon má dodávat Snapdragon 670. Dvojče „Sargo“, zřejmě označené jako Pixel 3a XL, dostane šestipalcový panel s rozlišením 2 160 × 1 080 pixelů. Výpočetní výkon má poskytovat Snapdragon 710, úložiště má být u obou modelů 64GB, doplněné čistým Androidem, zřejmě již ve verzi Q.

Součástí výbavy obou smartphonů bude Pixel Visual Core IPU, které debutovalo již u Pixelů druhé generace. Těšit se tedy můžeme na fotografická kouzla s fotkami v HDR+, a zřejmě i na povedené noční snímky. Optika na zadní straně má být stejná jako u Pixelů 3 a 3XL, tedy jeden 12,2Mpx snímač. Nad displejem bude k dispozici jedna 8Mpx selfie. Představení Pixelů 3a se očekává na květnové Google I/O 2019.

Dvě chystané novinky od Googlu budou ořezanými verzemi Pixelů 3:

Via AndroidPolice, Reddit

Diskuze (3) Další článek: Týden mobilně 479: Ohebná budoucnost a unikátní funkce českých mobilů Aligator

Témata článku: Google, , , , , , , , , Rozlišení, Android Police, Google Store, Největší tma, Tma, GRS, Duo, Svícen,