Podívejte se na první fotky a video pořízené HTC 8X

Dvě novinky s operačním systémem Windows Phone 8 od HTC jsou známy teprve týden a už se na veřejnost dostaly první snímky pořízené vestavěným fotoaparátem, resp. video natočené na kameru v mobilu. Je vidět, že HTC se snaží zapracovat na své dlouholeté slabině, kterou byly fotoaparáty. Už letošní rodina modelů One s Androidem zaznamenala výrazné zlepšení a v tomto duchu budou pokračovat i nové Windows Phones.

Ukázkové fotky byly pořízeny vyšším modelem 8X, který má 8Mpx fotoaparát, světelnost objektivu f/2.0 a pevné ohnisko 28 mm. Snímky ukazují spíše teplejší zabarvení, fotoaparát dobře vykresluje detaily. Po přiblížení na nativní velikost fotografie se nevyhneme viditelnému šumu, hlavně v hůře osvětlených oblastech scény. Je nutné mít na paměti, že jde teprve o prototyp, a tak se výsledné fotky u prodejních kusů mohou ještě zlepšit. Jestli bude HTC 8X stačit stačit třeba i na konkurenční Lumii 920, ukáže až čas.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek
foto: techgoondu.com

Ve stejných exteriérech vzniklo i následující video. YouTube přehrávač doporučujeme přepnout na rozlišení 1 080p.

Diskuze (11) Další článek: Svítící nabíječka Dexim ukáže, jak rychle se mobil dobíjí

Témata článku: HTC, , , HTC One S, HTC Windows Phone 8X, Nativní velikost, F +, Pór, Pevné ohnisko