Podle Samsungu dojde k boomu skládacích zařízení až v roce 2019

Zástupce společnosti Samsung Display, Kim Tae-woong, se vyjádřil pro jihokorejský portál KoreaHerald, a podle jeho slov se očekávaná expanze skládacích smartphonů odsouvá. Může se to zvýšená poptávka a popularita „bezrámečkových“ displejů, které tak v současné výrobě a vývoji dostávají přednost. Skládací smartphony a tablety by se tak na trh mohly dostat nejdříve v roce 2019.

Již dříve se spekulovalo, že Samsung uvedené svůj skládací Galaxy X letos nebo příští rok. Samsung však potvrdil, že u skládacích zařízení ještě nebyly vyřešeny všechny technologické „výzvy“, a protože se telefony s úzkými rámečky okolo displeje prodávají dobře, má Samsung čas na další vývoj. Technologie ohebných zařízení se skládacími displeji má být dokončena v roce 2019.

Podle analytiků nemá Samsung kam spěchat: „Samsung Display obchodně využije skládací displeje až v roce 2019. V současné době nepotřebuje prodávat jiný hardware, protože má z bezrámečkových displejů 20 procent operačního zisku. Jakmile poptávka po těchto panelech poklesne, představí Samsung skládací displej jako další eso v rukávu“.

Podle Kima budou první v řadě telefony s „jednou přeloženým“ displejem a až poté dojde na „multi-foldable“ zařízení, u nichž půjde displej rozložit podobně jako okenice.

Zdroj Koreaherald

Diskuze (19) Další článek: Sobotkův bič na operátory úspěšně prošel prvním čtením ve sněmovně

Témata článku: Lenovo, Samsung, Xiaomi, , , , , Zvýšená poptávka, Folio, Samsun, Zář, , Sklad, Popularita, Zařízení, Kim, Operační zisk, Boom, Cplus, Sam, Ohebný Samsung, Očekávaná expanze, Poptávka, Skládací galaxy, Skládací zařízení