Podložka pro přichycení jakékoli navigace na palubní desku

Existuje spousta důvodů, proč bychom si navigaci raději připevnili na palubní desku vozu než na čelní sklo. Nejen kvůli problémům s policií a technickými kontrolami, ale i kvůli trendu zkracování ramen, která nám navigace vzdalují z dosahu ruky. Přísavky současných navigací si však s nerovnými povrchy palubních desek neporadí. Výjimku potvrzující pravidlo tvoří jen navigace Sony, jejichž speciální přísavka se pevně přichytí i na měkčené plasty.

Pro majitele ostatních navigací připravila společnost Bracketron speciální platformu na palubní desku, na kterou lze přichytit libovolnou navigaci. Rozměrná a tvarovatelná plocha se speciálním spodním protiskluzovým povrchem obsahuje kruhovou pevnou plochu pro přísavku.

Cena činí necelých 30 dolarů, výrobce ale bohužel zatím nezasílá do České republiky. Držák lze najít i na eBay s ještě nižší cenou, nicméně ani zde zatím nefiguruje prodejce ochotný zasílat celosvětově. Jde však jen o otázku času a jistě se totožné anebo podobné provedení objeví i u nás. Například Garmin dodává k některým svým navigacím podobné plastové kolečko, nicméně to funguje na principu prostého nalepení a zůstává otázkou, zda jej lze bez následků opět sejmout.

Diskuze (9) Další článek: Kupujeme nejlevnější dotykový mobil (vánoční rádce)

Témata článku: Děs, Podložka, Dosah ruky, Podobné provedení, Pro +, Jak, Nerovný povrch