Podoba LG G8 ThinQ už není tajná. Korejci připravují konzervativní telefon

Do startu veletrhu MWC 2019 v Barceloně zbývají necelé dva týdny a ani druhému největšímu jihokorejskému výrobci se nepodařilo utajit podobu jeho vlajkového modelu až do poslední chvíle. Produktové snímky LG G8 ThinQ zveřejnil osvědčený „tipař“ Evan Blass z portálu Venture Beat. Pokud se design potvrdí jako autentický, můžeme čekat zařízení v konzervativním, ale přesto elegantním kabátě.

Klepněte pro větší obrázek
Podobu smartphonu LG G8 ThinQ zveřejnil Evan Blass (@evleaks)

LG připraví poměrně kompaktní zařízení se 6,1palcovým 2K OLED displejem, jenž díky speciální technologii Crystal Sound poslouží zároveň jako zesilovač pro zvuk z reproduktoru. Přední straně dominuje vaničkovitý výřez, do nějž se vedle telefonního sluchátka schová ještě ToF 3D selfie kamera, která umožní nový způsob bezdotykového ovládání gesty. Sklo je k okrajům mírně zakřiveno, rám bude kovový. Skleněná budou i záda a obsáhnou duální fotoaparát a tradičně umístěnou čtečku otisků.

Klepněte pro větší obrázek
Displej s technologií Crystal Sound OLED (CSO) už potvrdilo samotné LG

Z dalších pohledů vidíme, že jedno samostatné tlačítko dostane Google Assistant, zachován bude 3,5mm jack na sluchátka a dobíjet se bude přes USB-C. Kapacita baterie má činit 3 400 mAh, bezdrátové dobíjení zatím nebylo potvrzeno. Skoro jistotou je použití zbrusu nového procesoru Snapdragon 855, paměťové minimum by mělo být 6 + 128 GB. Telefon poběží na Androidu 9 Pie s vlastní nadstavbou LG, která má zpřístupnit bezdotykové ovládání.

Diskuze (8) Další článek: Čínský trh se smartphony vadne. Nedaří se zde Applu a překvapivě ani Xiaomi

Témata článku: LG, , , , , , , , , Konzerva, ThinQ, Sluchátko, Korejec, Venture Beat, Bezdotykové ovládání, Podoba, Crystal sound, Displej, Telefon, CSO, Ovládání, Evan Blass,