Pokračování #BendGate. Jak obstály S6 a One M9?

Vzpomínáte na humbuk kolem ohýbajících se iPhonů? Je jen fér, že stejným testem prošly také Samsung Galaxy S6 Edge a HTC One M9.

Laboratoře SquareTrade zveřejnily video, které srovnává iPhone 6 Plus, HTC One M9 a Samsung Galaxy S6 Edge v disciplíně, kterou zpopularizovala podzimní #BendGate, tedy aféra s ohýbáním iPhonu 6 Plus v kapsách uživatelů. Lidé ze SquareTrade Labs si pořídili měřící aparaturu a jmenované superphony podrobili tříbodovému testu: pod jakým tlakem se ohnou/zlomí/nenávratně zničí?

  • iPhone 6 Plus: 110/175/175 lbf/in2
  • HTC One M9: 125/125/125 lbf/in2
  • Samsung Galaxy S6 Edge : 110/110/125 lbf/in2

Komentář

Nejhůře dopadl Samsung Galaxy S6 Edge. Docela by mě zajímalo, jak by si vedla základní S6 s plochým displejem. Tvrzené sklo Gorilla Glass je překvapivě odolné, ale je to vlastnost, kterou běžně nevyužijeme, protože smartphony běžně neohýbáme. Pružnost se projeví až při takovémto extrémním zacházení. Když je to sklo zahnuté už z výroby a vy jej zkusíte znovu ohnout v kolmici, je logické, že mnoho nevydrží. Telefon s pevně přilepeným nadvakrát ohnutým sklem je pevnější, ale pod tlakem nepruží a rovnou praskne. 

Škoda, že ve SquareTrade Labs nepřiplatili a do testu nezařadili také základní S6 s rovným displejem. Mohlo to srovnání být zase o fous zajímavější.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Mimochodem Samsung na výše přiložené video reagoval a vyzval laboratoře SquareTrade, aby otestovaly i zahnutí při tlaku na zadní kryt. Kam tím Korejci míří? Samsung je firma, která se už od dob Galaxy S3 chlubí tím, jak své telefony testuje, takže asi ví něco, co my zatím ne. Dočkáme se opakování testu? Poví k němu něco i HTC?

HTC One M9 je na jednu stranu vítězem, protože je na ohnutí potřeba největší tlak, na stranu druhou je také hrubě poraženým, protože se ve stejném bodě také zničí. Také ale nemyslím, že je to úplně fér. Z velké části za to může vypínací tlačítko umístěné přímo v bodě tlaku a narušení nosné bočnice se projevilo. Jak by vypadala čísla z testu, ve kterém by tlak mířil přímo na tlačítka iPhonu 6 Plus, tedy slabé místo, ze kterého vzešla celá podzimní #BendGate?

Bojíte se ohýbání?

Jste nervózní z #BendGate u vyhlídnutého superphonu? Nebuďte. Vždyť i podzimní aféra kolem iPhonu 6 Plus žila spíše v médiích než v realitě. Jistě, pár skutečných příkladů bylo, ale dostalo se jim až přehnané pozornosti. iPhone ve dvou bodech tříbodového testu SquareTrade Labs výrazně překonal konkurenty, přesto si nemyslím, že by teď #BendGate nabyla podzimní intenzity. I to ukazuje, že na Apple jsou kladené jiné nároky. Do světově nejprodávanějšího smartphonu si každý rád kopne...

Diskuze (68) Další článek: T-music končí. S hudbou se však T-Mobile neloučí

Témata článku: HTC, Samsung, , Apple iPhone 4GB, Apple iPhone 6, Apple iPhone 6 128GB, Apple iPhone 6 64GB, Apple iPhone 6 Plus, Apple iPhone 6 Plus 128GB, Apple iPhone 6 Plus 64GB, HTC One, HTC One (E8), HTC One (M8), HTC One M9, Samsung Galaxy, Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S6 128GB, Samsung Galaxy S6 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge, Samsung Galaxy S6 Edge 128GB, Samsung Galaxy S6 Edge 64GB, Samsung Galaxy S6 Edge+, Samsung Galaxy S6 Edge+ 64GB, Apa, Bočnice,