Pomocí Palmu ke GroupWise on-line

Již za několik dnů by uživatelé zařízení založených na Palm OS měli mít zdarma možnost přístupu v reálném čase ke svým účtům v prostředí GroupWise 6.
Již za několik dnů by uživatelé zařízení založených na Palm OS měli mít zdarma možnost přístupu v reálném čase ke svým účtům v prostředí GroupWise 6. Začátkem června by totiž společnost Novell www.novell.com měla pro prostředí GroupWise 6 uvolnit speciální rozšíření a rozhraní umožňující on-line přístup k drtivé většině funkcí, mezi kterými nechybí správa elektronické pošty, adresáře, kalendáře či úkolů. Vedle on-line přístupu pomocí některého z dostupných připojení má být samozřejmostí "klasická" synchronizace z pracovní stanice. Rozšíření bude k dispozici zdarma a v okamžiku uvolnění bude podporována více než desítka nejběžnějších jazyků, podpora dalších by pak měla následovat v průběhu letošního roku.

Živě komentuje: Uvedené řešení, které je výsledkem spolupráce společnosti Novell s několika dalšími partnery, by mělo umožnit on-line přístup teoreticky až třinácti miliónům uživatelů zařízení založených na platformě Palm OS. Zařízení do dlaně jsou vynikajícím pomocníkem a spolu s možností přímého on-line přístupu ke vzdáleným datům včetně synchronizace se jejich užitná hodnota ještě zvyšuje. Pochopitelně i dříve existovaly možnosti přístupu ke vzdáleným datům, uvedené řešení se však stane integrální součástí GroupWise a nabídne takřka shodnou funkcionalitu s desktopovými klienty. Vzdálený přístup k různým produktům z kategorie PIM je stále populárnější a nutnější. Podpora různých mobilních zařízení jen dokazuje, že si tento fakt společnost Novell uvědomuje.

Váš názor Další článek: Stručně ze světa mobilů: nejlehčí mobil pod 50 gramů

Témata článku: Pracovní stanice, Integrální součást, Pomoc