Pošlete si logo na displej textovkou!

Roztomilé obrázky na dislej mobilního telefonu si již můžete nechat poslat pouhou textovkou. Kde je najdete a kolik vás to bude stát?
Roztomilé obrázky na dislej mobilního telefonu si již můžete nechat poslat pouhou textovkou. Kde je najdete a kolik vás to bude stát?

Loga - malinkaté obrázky, které krášlí displej mobilních telefonů a nahrazují tak nepěkný název vašeho operátora - se staly během několika okamžiků neuvěřitelně populární téměř po celém světě. Jako první přišla (dle našich informací) s logy na displeji Nokia. Krásu grafických obrázků na displejích velmi brzy pochopili i ostatní výrobci mobilů a dnes již loga podporují téměř všichni. Avšak pouze na mobilní telefony značky Nokia si můžete logo nechat poslat prostřednictvím textové zprávy (majitelé jiných telefonů musí použít kapesní / stolní počítač a propojení kabelem nebo přes infračervený port).

Jak získat logo

Logo na displej své Nokie můžete dostat několika různými způsoby:
  • můžete jej dostat textovkou z telefonu vašeho kamaráda
  • můžete si jej poslat přes Internet
  • můžete si jej poslat prostřednictvím WAPu
  • můžete si je objednat zvláštní textovkou.

Máme výběr

Novinkou je poslední způsob - objednání loga zasláním speciální textovky na k tomu vyhrazené telefonní číslo. Tuto službu u nás nabízejí pouze na dvou místech. Tím prvním je Eurotel, u kterého si můžete objednat logo z jeho nabídky prostřednictvím zaslání textovky ve speciálním formátu na telefonní číslo 999 111. Za každé logo se vám z kreditu odečte 14,90 Kč.

Druhou „logařskou“ službu provozuje společnost Sluzba.cz, která již nějakou dobu nabízí zasílání log prostřednictvím wapového prohlížeče. Chcete-li si jejím prostřednictvím nechat zaslat logo, musíte se nejdříve zaregistrovat; a také nakoupit potřebné množství kreditů. Kredity zakoupíte buď ve speciálních prodejnách s mobilními telefony nebo je získáte převodem peněz (min. 100 korun) za svého běžného účtu na účet Sluzby.cz. Za logo zaplatíte tři koruny.

Tak kterou?

Obě společnosti – jak Eurotel, tak Sluzba.cz – nabízejí stejnou službu. Která je lepší? Každá má své výhody i nevýhody. Výhoda řešení Eurotelu je v jednoduchosti – nemusíte shánět kredity ani se registrovat. Výhodou Sluzby.cz je nízká cena loga a také možnost zaslání loga na jakýkoli mobilní telefon – u Eurotelu můžete zaslat logo jen na mobilní telefon v síti Eurotelu. Nevýhodou Sluzby.cz je nutnost kupovat si kredity ze nemalou částku. Pokud totiž uživatel chce pouze jedno nebo dvě loga, vyplatí se mu objednání loga u Eurotelu, samozřejmě pokud má mobil tohoto operátora.
Diskuze (22) Další článek: Ericsson A2628: do velké ruky (test)

Témata článku: Nokia, Log, Displej, ? Displej, Logo, Text