Potvrzeno. Google 9. října odhalí nové Pixely třetí generace (aktualizováno)

Spekulace ohledně Pixelu 3 a Pixelu 3 XL nabíraly v poslední době na obrátkách, a tak není divu, že se s oběma modely již brzy setkáme v oficiální rovině. Tisková konference Googlu se uskuteční 9. října v New Yorku, což je poměrně velkým překvapením. Každoroční podzimní novinky od Googlu se totiž představovaly v Mountain View v Californii. Konference bude zahájena v 11:00 ET, což v našem časovém pásmu představuje pátou odpolední.


Pozvánka k představení Pixelů 3 a 3 XL, tisková konference se uskuteční 9. října v New Yorku

Pozvánka je ve formě animovaného GIFu, v němž je vidět nápis „I <3  NY“, což můžeme považovat jako potvrzení brzkého představení Pixelu 3 a Pixelu 3 XL. Nápis je doplněn stříbrnými a měděnými tečkami a také logem Googlu. Přímo z tiskové konference nabídne americký gigant, jak je jeho dobrým zvykem, živý stream.

A jak budou novinky vypadat po stránce designu a výbavy? Poměrně nečekaně již můžeme vycházet z recenze Pixelu 3 XL, kterou publikoval ruský web Mobile-review. Smartphony dostanou bezrámečkovou přední stranu s výrazným výřezem v displeji (poměr stran 2:1), na zádech pak bude čekat pouze jeden fotoaparát. Obě strany pokryje odolné sklo, počítá se i s bezdrátovým nabíjením. Výkon dodá Snapdragon 845 doplněný 4GB operační pamětí. Vnitřní úložiště by mělo být k dispozici až v hodnotě 128 GB, baterie bude mít u XL verze kapacitu 3 430 mAh. No a uvnitř bude samozřejmě připraven nejnovější Android 9.0 Pie.

Toto jsou hlavní novinky v Androidu Pie:

Google Pixel 3 XL
rozměry a hmotnost: 158 × 77 × 7,9 mm, 184 g
displej: 6,3", kapacitní OLED, 1 440 × 2 960, 522 PPI
sítě: GSM, 3G, LTE (1024|150 Mb/s)
konektivita: USB Type-C, Wi-Fi 5, Bluetooth 5, GPS
paměť: 64 GB, RAM: 4 GB, baterie: 3 430 mAh
procesor: Qualcomm Snapdragon 845 (8× Cortex-A75, 3 GHz, 10nm)
operační systém: Google Android 9 (Pie)
fotoaparát: 12MPx, video (3 840 × 2 160), autofocus, blesk
60 %
vybavenost
cena: už se neprodává

Zdroj 9to5google


Oživeno 12.9. 2018 9.45: Google konečně ve velkém myslí i na Evropu a tak 9. října ukáže Pixely 3 i na souběžně konané tiskové konferenci v Paříži. Akce označená jako „I <3 Paris“ bude mít stejný čas začátku jako akce v New Yorku, jen s odpovídajícím časovým posunem. Jako první jsou na ni zváni novináři z Francie, zřejmě se ale dostane i na další země, protože se na akci očekávají novinky vztažené k evropskému trhu.


Ve stejném čase, jako v New Yorku, bude probíhat i tisková konference Googlu v Paříži

Nové Pixely se mají ve většině zemí Evropy při svém startu dočkat i podpory mateřského jazyka u Google Assistenta. Mezi podporovanými jazyky má nově přibýt i čeština. Celkově se tak ukazuje, že Google začíná brát Evropu (konečně) dost vážně, a zřejmě se na ni v brzké době více zaměří.

Zdroj 9to5google

Diskuze (18) Další článek: Bileto je chytrý vyhledávač spojení, který překoná i Google Mapy

Témata článku: Google, , , , , , , , , , , Google Pixel 3 XL, Odolné sklo, Říjen, Nový pixel, Pozvánka, Animovaný Gif, Brzká doba, Živý stream, Americký gigant, Ruský web, Vnitřní úložiště, Google Assistent, Stejný čas, Velké překvapení,