Pouzdro nebo klávesnice? Obojí!

Firma ElectroTextiles Company Ltd. vyvinula speciální tkaninu, umožňující výrobu ohebné klávesnice. Z takové klávesnice tedy vybalíte PDA, připojíte a z pouzdra je hned klávesnice. Nevěříte? Čtěte dál.
Firma ElectroTextiles Company Ltd. vyvinula speciální tkaninu, umožňující výrobu ohebné klávesnice. Z takové klávesnice tedy vybalíte PDA, připojíte a z pouzdra je hned klávesnice.

Látka obsahuje vodivá tenká vlákna, která jsou vetkána mezi nosnou tkaninu. Stisk klávesy (při implementaci jako klávesnice) se vlákna k sobě přiblíží (nebo oddálí, záleží na konstrukci), čímž se změní vodivost vláken.

PDA připojený ke klávesnici ElekTex

Pokud jste nevěřili, že lze do klávesnice zabalit PDA-čko, tady je důkaz místo slibů.

PDA zabalený v klávesnici ElekTex

Detailní pohled na klávesnici prozradí více z uživatelského komfortu.

detail klávesnice ElekTex

Klávesnice se zatím neprodává, ovšem není všem dnům konec. Technologie ElekTex byla poprvé představena veřejnosti na veletrhu IT Expo v Cannes, takže se klidně může stát, že za tři čtvrtě roku na Invexu bude česká firma vystavovat hotové výrobky.

Živě komentuje: Při detailním pohledu na povrch klávesnice ve mně zrovna dvakrát důvěru nezískala, ale na druhou stranu její objem o lecčem hovoří. Přece jen mít klávesnici o něco tlustší než rifle, to už stojí za úvahu. Je však nutné mít pevnou podložku, kterou může být například stůl v restauraci. Rozhodně to není pro psaní na klíně – nedovedu si nějak představit o co se klávesnice opře, když budu chtít stisknout klávesy V, B, G, H, T, Z atd.

Dokonce se může stát, že nějaký šikovný výrobce přijde s uživatelskou klávesnicí se vším všudy. Takový uživatel tedy dostane kus látky s konektorem, samolepky s tlačítky a nůžky. Jak si vlastní klávesnici nastříhá bude jeho věc a kam si samolepky nalepí rovněž. Každý si tak vytvoří takovou klávesnici, která vyhovuje právě jemu.

Váš názor Další článek: Oslavte Valentýna s Go!

Témata článku: , , , Pouzdro