Praktické zkušenosti s Paegas Navigatorem

Dnes na tiskové konferenci byla představena služba Paegas Navigator. Protože jsme měli možnost tuto službu důkladně vyzkoušet, nechceme si naše poznatky nechat pro sebe. Navigator je opravdu velmi dobrá služba, která dokáže pomoci.

Eurotel před dvěma měsíci představil službu Mobilní průvodce, Oskar nedávno svůj Oskarkompas. Obě tyto služby dokážou najít objekty, které jsou nejbližší poloze, kterou zadáte … ano, kterou zadáte. Musíte tedy vědět, kde zrovna jste, a spoléhat na to, že to systému podáte tak, aby tomu porozuměl. Pokud se ale podaří správně a přesně identifikovat vaši polohu, jsou tyto služby poměrně dobře použitelné.

Jenže Paegas v tomto směru nyní nabízí víc: telefonu nemusíte nic říkat a přesto dokáže najít nejbližší restauraci, hotel, bankomat, lékárnu … V SIM Toolkitovém menu svých nových karet SIM Paegasu najdete službu Navigátor, která je první skutečně uživatelskou aplikací založenou na lokalizaci mobilního telefonu v síti (velké systémy pro určení polohy mnoha mobilů mezi uživatelské služby nepočítám).

Dnešní tisková zpráva.

Záleží také na mobilu

V Paegas menu zvolíte Navigator a vyberete si z následujících položek, pod kterými se skrývá další nabídka (v závorce): Pomoc (policie, nemocnice, lékárna), Služby (restaurace, ubytování, pošta, banka, bankomat), Paegas (Paegas Shop, Profi Partner), Auto (autoservis, pneuservis, čerpací stanice, LPG, myčka), Zábava (kino, divadlo, klub, muzeum, galerie, zajímavá místa), Sport.

Přehled menu Navigatoru:

     

U některých položek můžete upřesnit, co přesně požadujete, například druh restaurace, a dále zvolíte počet odpovědí, jež chcete dostat. Za několik sekund přijdou textovky s nejbližšími objekty dle zadání, ve kterých najdete adresu, kontaktní telefon, na který lze přímo zavolat, případně otevírací dobu a u odlehlejších objektů (desítky kilometrů) také vzdálenost. Navigátor na druhou stranu neukáže mapu ani směr jako wapové služby.

Hledám nejbližší ubytování v penzionu (dva mi stačí):

     

V době testování jsem projel půlku republiky a Navigátor opravdu spolehlivě funguje. Podobně jako u velkých lokalizačních systémů však záleží na značce a modelu telefonu. Některé mobily totiž nedokážou „přečíst“ informace z okolních buněk a určení polohy je tak méně přesné.

Dva penziony za rohem:

 

I když Paegas Navigator přirovnávám ke službám Eurotelu a Oskara, je úplně jiný. Nejedná se o wapovou aplikaci, vše je založeno na textových zprávách, neplatíte za minutu spojení, ale za zjištěnou informaci (2 Kč za každou odpověď). Nevýhodou je, že si musíte pořídit novou kartu SIM, a to stojí čas a navíc 400 Kč.

Paegas Navigator je výborná a skvěle využitelná služba. I když se mi zdá, že některé databáze nejsou kompletní, Navigator opravdu ve většině případů najde nejbližší hledaný objekt.

 

Diskuze (17) Další článek: Nové ceny sad Twist na říjen

Témata článku: , , , Lékárna, Zkušenost, Paegas, LPG, Myčka