Předplacenka rakouské Trojky vyjde v ČR levněji než česká operátorská trojka

  • Za necelých osm stovek můžete mít i tady v ČR 16 GB dat a 5000 min.
  • Můžete volat i SMSkovat, jen pozor aby raději nikdo nevolal vám
  • Nabíkda rakouské Trojky trumfne předražené tarify české trojky

Nedávno jsme upozorňovali na předplacenku slovenského O2, která se velmi vyplatí i pro dlouhé hovory v rámci ČR při volání na česká čísla. A máme tady další příklad předplacenky, která je výhodnější než tuzemská nabídka. Jde o rakouskou Trojku (operátor „3“), zajímavé tarify má dva:

Klepněte pro větší obrázek
Nové tarify rakouské Trojky, využili byste je?

Minuty, SMS i data lze čerpat nejen v Rakousku, ale i v dalších zemích EU včetně Norska, Lichtenštejnska a Islandu. Jinak řečeno, předplacenku můžete využívat i u nás jako by se nechumelilo a ceny jsou rozhodně příznivější, než u tuzemských operátorů.

Zrada samozřejmě nastává v okamžiku, kdybyste SIM rakouské Trojky chtěli využívat jako hlavní číslo a to ze dvou důvodů. Tím prvním jsou hodně vysoké sazby, které si tuzemští operátoři účtují za volání na zahraniční čísla, okolo 10 Kč/min. Takže by vám asi z českého čísla na to vaše rakouské nikdo moc volat nechtěl.

Česká trojka vs. rakouská Trojka

Tím druhým důvodem je potenciální možnost vám služby bloknout z důvodu jejich zneužívání. Rakouská Trojka by prostě mohla zatáhnout za brzdu, která je zakomponována v pravidlech evropské regulace, aby si lidé z drahých zemí masově nepořizovali služby od operátorů na levnějších trzích.

Důvodem jsou roamingové poplatky, které by v tomto případě rakouská Trojka musela platit české trojce. V každém případě jde o zajímavou nabídku a další důkaz české drahoty.  

Diskuze (67) Další článek: Letošní MWC navštívilo celkem 107 tisíc lidí, pořadatel už láká na příští ročník

Témata článku: , , , , , , , Evropská regulace, Nový tarif, Zajímavá nabídka, Island, Poplatek, Česká trojka, Vysoká sazba, Data, Trojka, České číslo, Česká drahota, Zajímavý tarif, Dlouhý hovor, Operátor, GB data, Rakouská trojka, Lichtenštejnsko, Norsko