Předvánoční nabídka telefonů do osmi tisíc: buďte styloví

Vánoce se blíží, ceny mobilních telefonů tradičně klesají a objevují se nové modely. Prohlédněte si současnou nabídku telefonů s cenou od šesti do osmi tisíc korun a vyberte si třeba dárek pod stromeček. K dispozici jsou zejména atraktivní véčka.
Kapitoly článku
Ať už jste se rozhodli letos na Vánoce obdarovat mobilním telefonem sebe nebo někoho ze svých blízkých, jednu z hlavních rolí při výběru nového mobilu hraje jeho cena. Pokud jste si rezervovali částku mezi šesti až osmi tisíci korunami, bude se vám velice hodit náš dnešní přehled, ve kterém najdete nabídku mobilních telefonů na českém trhu právě v této cenové kategorii. Pokud jste náročnější a hodláte utratit více, podívejte se náš přehled mobilů s cenou do deseti tisíc korun a nad deset tisíc. Levnějším telefonům se budeme věnovat příště.

Jak si v přehledu jistě všimnete, nabídka je v této cenové relaci tvořena především staršími telefony, jejichž cena se dříve pohybovala mnohem výše. Žádné žhavé novinky zde nenajdeme a výrobci do tohoto segmentu ani žádné nechystají. Telefony jsou buď levnější a spadají do střední třídy, nebo dražší a chlubí se bohatou výbavou. Přesto je z čeho vybírat.

Ceny čerpáme z ceníků mobilních operátorů uvedených na internetových stránkách. V případě běžných cen saháme k několika ověřeným obchodům, o kterých víme, že prodávají oficiální zboží. Nevylučujeme ale, že lze telefony sehnat levněji.

Tip: článek si můžete přečíst nerozdělený v textové verzi MobilManie

Kovem obrněná flotila

Je docela zajímavé, že se nám ve výběru sešly čtyři atraktivní véčka, která jsou vybavena kovovými kryty. Až na sourozenecký pár telefonů Nokia se přitom jedná o zcela odlišné telefony. A asi nejznámějším z nich je Motorola Razr V3.

Tento tenký telefon se stal již kultem a zavedl nový módní směr designu mobilních telefonů. Zejména na asijských trzích se výrobci začali předhánět, kdo vyrobí tenčí mobil. Razr je však jen jeden a s jiným telefonem si ho jen tak nespletete. Co může nabídnout jiného kromě atraktivního designu? Tak například velký a velmi kvalitní vnitřní displej, kterému sekunduje malý vnější displej, také barevný. Výbava obsahuje VGA fotoaparát, Bluetooth, pět a půl megabajtu paměti nebo vyzvánění MP3 soubory. Adresář pojme tisíc položek, k dispozici je e-mailový klient, wap, Java a mnoho doplňkových funkcí.

Motorola Razr V3 
Cena: 6 771 Kč (Eurotel - 7 495 Kč, Oskar - 7 577 Kč, T-Mobile - 8 299 Kč) 

Na současnou elitu už telefon zdaleka nestačí, proto také jeho cena klesla z původních dvaceti tisíc na současných sedm.

Z dílny americké Motoroly je i další obrněný telefon – Motorola V635. Poměrně velký a těžký mobil pod svými kovovými kryty uchovává slušnou výbavu zahrnující výborný displej, Bluetooth, slot pro paměťové karty TransFlash, podporu EDGE třídy 4 nebo megapixelový fotoaparát. Telefon zvládne přehrávat MP3, dokáže pracovat s e-maily, zorganizuje váš čas a v paměti uchová až tisícovku kontaktů. Jen design už začíná být trochu zastaralý a vyčnívající anténa dobrou vizitku nedělá.

Motorola V635 
Cena: 6 737 Kč 

Dvojice véček Nokie vychází ze stejného konstrukčního základu, Nokia 7270 je ale více „stylová“ a má trochu bohatší výbavu oproti Nokii 6170. Pro oba telefony jsou společné displeje – vnitřní je velký, aktivní a velmi kvalitní; vnější je malý, ale také barevný, nicméně pasivní. Materiálem krytů je plech, který je u modelu 6170 zdoben drobnými důlky a u typu 7270 reliéfy. K druhému modelu ale navíc dostanete dva přídavné kožené kryty, které vzhled telefonu zcela změní.

Nokia 6170
Cena: 6 059 Kč

Oba telefony jsou dále vybaveny VGA fotoaparáty, mají adresář na 500 položek, jsou vybaveny velmi jednoduchým a-mailovým klientem a podporují datové přenosy EDGE třídy 10. Jejich velkou slabinou je absence Bluetooth, které jen částečně nahrazuje infraport. Dražší model 7270 disponuje téměř šestnácti megabajty paměti, levnější má jen 2,3 MB paměťového prostoru. Dalším podstatným rozdílem je vestavěné rádio, kterým je vybavena pouze Nokia 7270. Zvažte tedy, zda se vám vyplatí investovat o patnáct stovek více do vybavenějšího modelu.

Nokia 7270
Cena: 7 645 Kč (Eurotel - 9 995 Kč)


V druhé kapitole
si představíme mobily vhodné pro práci, mezi kterými nebude chybět také jeden smartphone. Dále se budeme věnovat zajímavým stylovým telefonům

Témata článku: , Motorola Razr, Motorola Razr V3, Motorola V635, Nokia 6170, Nokia 6600, Nokia 6600 fold, Nokia 6600 slide, Nokia 7270, Panasonic VS3 , Panasonic X500, Sagem myX6-2, Siemens SF65, Siemens SK65, Nabídka telefonů, Tis, Pře, Nabídka, Kvalitní displej Podpora, Flotila, Absence bluetooth, Tisíc, Styl, Telefon, Manažerský mobil