Předvánoční nabídka: telefony do 7 000 Kč

Vánoce se nezadržitelně blíží a pokud máte v úmyslu obdarovat své blízké nebo sebe mobilním telefonem, máte nejvyšší čas na nákup. Při výběru vám mohou pomoci naše přehledy předvánoční nabídky. Dnes si představíme telefony do 7000 Kč.

Nabídka telefonů je velmi pestrá. Vyznat se v ní a najít ten správný kousek, který by nejlépe vyhovoval vašim požadavkům nemusí být vůbec lehké. Pokračujeme tedy ve velkém srovnávacím seriálu a opět se podívám na současnou nabídku telefonů, tentokrát v ceně do sedmi tisíc korun.

Pokud je pro vás tato hranice příliš vysoká, stačí se podívat na naše minulé přehledy. Začínali jsme na nejlevnějších telefonech, které se dají pořídit do třech tisíc korun, pokračovali jsme přehledem nabídky od tří do čtyřech tisíc, následovalo srovnání telefonů v cenové relaci od čtyř do pěti tisíc korun a naposledy jsme zkoumali nabídku do šesti tisíc korun.

Ceny telefonů uvažujeme z volného prodeje, konkrétně z internetového obchodu Cybex.cz. Pokud se telefon v nabídce tohoto obchodu nenachází, bereme ceny z některého jiného. Pokud se v nabídce operátora vyskytne nižší cena, za kterou je možné telefon bez závazků koupit, uvádíme tuto cenu a v závorce napíšeme u jakého operátora tato nabídka platí. Není v našich silách prozkoumat nabídku všech obchodů a zjistit nejnižší možné ceny, za které je možné daný telefon koupit. Je tedy možné, že uvedené telefony někde najdete i za ceny nižší.

Rychlé odkazy

 • velká srovnávací tabulka 
 •
nerozdělený článek v textové verzi

Ceny jsou aktualizované dne 13.12.2004. V minulém přehledu se nám stalo, že v den jeho uvedení klesly ceny některých telefonů. U modelu Siemens CX65 byla sleva natolik výrazná, že se dostala také do cenové relace 6 000 Kč. Zařazujeme proto tento model do přehledu dnešního.

Telefony si z hlediska parametrů můžete přímo porovnat v obsáhlé tabulce.


Siemens CX65

Cena: 5 895 Kč
Hodnocení: 77%

 

Siemens CX65 je velmi dobře vybavený telefon střední třídy, který svými funkčními schopnostmi sahá k modelům o několik tisíc dražších. Telefonu vévodí velký aktivní displej, který dokáže zobrazit 65 tisíc barev při rozlišení 132×176 bodů. Klávesnice je velmi pohodlná, chvíli zvykání však vyžaduje tužší ovládací joystick. Telefon je funkčně shodný s odolným modelem M65, o kterém jste se mohli dočíst v minulém přehledu. Za oželení odolnosti dostanete pohodlnější klávesnici a možnost výměnných krytů, odepřena vám bude možnost měření rychlosti na kole. Odolná varianta v minulém přehledu sklidila úspěch. Mnohým se ale nezamlouvala po designové nebo konstrukční stránce. Civilní varianta CX65 tak má dobré předpoklady na prodejní úspěchy. Ještě připomeňme, že je telefon vybaven bohatým adresářem, propracovanými funkcemi pro organizaci času, má mnoho doplňkových funkcí, GPRS třídy 10, velkou uživatelskou paměť a vestavěný VGA fotoaparát.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Philips 755

Cena: 6 159 Kč
Hodnocení: 71%

 

Dotykový displej na telefonu klasické konstrukce se jen tak nevidí. S Philipsem 755 si tuto libůstku můžete dopřát, displej je přitom velký, aktivní a dokáže zobrazit 65 tisíc barev a má rozlišení 128×160 bodů. Tato funkce je do telefonu implantována především z důvodu možností kreslení do fotografií, které pak můžete posílat jako MMS. Brzy si však zvyknete na ovládání telefonu prstem přímo na displeji a psaní pomocí pera, které je skryto v boku telefonu. Klávesnice je totiž největší slabinou tohoto jinak velmi povedeného telefonu. Ovládací joystick je příliš tuhý a hlučný a numerická část klávesnice je nepohodlná. Za funkční výbavu se telefon rozhodně stydět nemusí. Všechna data, včetně adresáře, zpráv nebo multimédií se ukládají do sdílené 7MB paměti. Nechybí ani funkce pro organizaci času a mnoho doplňkových, které si ještě můžete rozšířit o javové aplikace. Vestavěný fotoaparát vytváří snímky s rozlišením VGA a telefon se při fotografování drží pohodlně naležato. Objektiv chrání krytka. Vytknou lze telefonu například absenci odpočítávání při psaní textovek nebo omezenou velikost multimediálních zpráv na 50 kB.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


Nokia 7250i

Cena: 6 161 Kč
Hodnocení: 66%

  

Nokia 7250i je telefon již se starším datem vzniku. Je to znát například na displeji, který je pasivní a dokáže zobrazit pouze čtyři tisíce barev. Navíc je docela malý. Telefon je zaměřen na stylové uživatele, kterým nabídne nevšední design při klasické konstrukci telefonu a kompaktních rozměrech. Jinak však za konkurencí poměrně zaostává a cena se zdá být dosti nadsazená. Nicméně, adresář je kvalitní, pojme 500 jmen s možností vyhledávání postupným psaním, textovek se do telefonu vejde 150 a jako bonus za vyšší cenu dostanete integrované stero rádio. Jinak budete po stránce multimédií zklamáni. Integrovaný fotoaparát má pouze nízké rozlišení a vyzvánění je jen čtyřhlasé. Datový přenos GPRS je pouze třídy 6. A těm kteří se ráno budí mobilem by jistě vadilo, že by si svoji Nokii museli nastavovat každý večer.

Podrobné parametry a přímé porovnání s ostatními telefony najdete zde.


V druhé kapitole se podíváme na Nokii 3220, Alcatel OT 756, Nokii 6610i a Sony Ericsson T630.

Témata článku: Nokia, Samsung, , , Nokia 3220, Nokia 6610i, Nokia 7250i, Nokia N-Gage, Nokia N-Gage QD, Panasonic X70, Philips 755, Samsung E100, Samsung S500, Siemens CX65, Siemens M65, Siemens SX1, Sony Ericsson K500i, Sony Ericsson T630, Tradiční tvar, Telefon, AR hry, Zásadní neduh, Odolná varianta, Pře, Jednoznačný vítěz