Přehled nového freewaru pro Windows Mobile

Svůj komunikátor s operačním systémem Windows Mobile for PocketPC můžete naučit nové kousky a nebude vás to stát ani korunu. Stačí si vybrat některou z aplikací, které jsou k dispozici zdarma.

StyleTap 1.0

Na začátek mi odpusťte jednu placenou aplikaci. Ale pro některé „palmisty“ může být k nezaplacení.

Přešli jste z operačního systému PalmOS na Windows Mobile a chcete i nadále používat aplikace, na které jste byli zvyklí? Pak právě pro vás je tu StyleTap, propracovaný emulátor platformy PalmOS, který byl před několika dny uvolněn ve finální verzi. Po spuštění instalátoru dojde k nainstalování klienta do vašeho počítače a samotného emulátoru do mobilního přístroje. PalmOS programy tak můžete jednoduše instalovat přímo přes klienta, který soubory do vašeho zařízení automaticky přenese a spustí.

  
StyleTap si poradí opravdu se vším

Po spuštění StyleTapu na komunikátoru se vám automaticky objeví seznam aktuálně nainstalovaných programů a her. StyleTap nemá s emulací sebemenší problémy a spustíte v něm téměř všechny aplikace určené pro PalmOS, a to i náročnější hry včetně zvuků a doprovodných efektů. StyleTap spustíte na všech PocketPC komunikátorech s operačním systémem Windows Mobile 2002, 2003/SE a 5.0, navíc nechybí podpora VGA displejů. Jedinou vadou na kráse může být cena, kterou výrobce stanovil na 50 USD.

  
Problémy mu nedělají ani náročnější hry

Výrobce: StyleTap Inc.
Cena: 50 USD
Download trial verze 1.0.002 pro PocketPC


zsIRC 2006

Jste příznivcem chatování na IRC a chcete být na svých oblíbených kanálech připojeni i z vašeho komunikátoru? Pak byste neměli minout freeware klienta zsIRC, který pro komunikaci v terénu plně postačuje. Navíc podporuje základní příkazy typu /op, /topic a další, zkušenější uživatelé jistě ocení jeho širší možnosti konfigurace. zsIRC je optimalizovaný pro všechna Windows Mobile 2002 až 5.0.

 
S zsIRC můžete být neustále připojeni na oblíbených IRC kanálech

Výrobce: Gargaj
Cena: zdarma
Download plné verze pro PocketPC


StopWatch 1.1

StopWatch jsou jednoduché stopky pro PocketPC, které zvládnou kromě měření času také odpočet, a zároveň nabízejí možnost ukládání mezičasů. Podporují zobrazení v Portrait i Landscape režimu a nemusíte za ně platit ani korunu, jelikož jsou šířeny jako freeware. Ke spuštění je vyžadováno rozhraní .NET Compact Framework 2.0.


Jednoduché a přehledné stopky

Výrobce: AvantVision Tech.

Cena: zdarma
Download plné verze pro PocketPC
Download rozhraní .NET CF 2.0


PocketUAE

Legendární počítače Amiga zná snad každý zkušenější uživatel PC, mnozí z nás mají stále v paměti kvalitní hry a programy, kterými jsme si na Amize krátili volný čas. Díky emulátoru PocketUAE můžete nyní oprášit staré vzpomínky a opět si vyzkoušet, jaké to s Amigou vlastně bylo. Ovládání je velice snadné, myš vám nahradí váš stylus a šipky zase joystick (D-Pad), na QVGA zařízeních je navíc k dispozici vlastní softwarová klávesnice. PocketUAE je neustále ve vývoji, přesto i v této poměrně ranné verzi nabízí kvalitní emulaci Amigy; pokud si chcete vyzkoušet klasiku, máte skvělou příležitost.

  
S PocketUAE máte možnost zavzpomínat na klasiku

Výrobce: PocketInstanity
Cena: zdarma
Download plné verze pro PocketPC


PPCFinder 1.0

Klasický FileManager ve Windows Mobile mnoho nadstandardních funkcí nenabízí, postrádá například jakoukoliv možnost vyhledávání souborů. A právě to řeší freeware utilita PPCFinder, se kterou bude nalezení souborů ve vašem PocketPC otázkou několika vteřin, vyhledávat navíc můžete podle několika různých parametrů.

 
Hledání souborů, nastavení parametrů

Výrobce: Anoriginalidea.com
Cena: zdarma
Download plné verze pro PocketPC


SOMPY MediaPlayer

Multimediálních přehrávačů pro PocketPC existuje celá řada, mezi ty kvalitnější můžeme řadit Sompy MediaPlayer, který si poradí s přehráváním souborů s příponou .AVI, DivX, MP4, M4A, MPEG, MPG, DAT, MP3, MKV, OGG a AAC. Video je samozřejmě možné přehrávat v klasickém nebo celoobrazovkovém režimu. Méně pokročilý uživatelé ocení možnost snadné konfigurace programu.

K převodu videa optimalizovaného pro rozlišení kapesních počítačů můžete použít freeware program Sompy MovieEncoder.

  
Mějte své oblíbené filmy všude sebou

Výrobce: SOMPY.com
Cena: zdarma
Download plné verze MediaPlayeru
Download plné verze MovieEncoderu


Little Snazzy Drummer 2.0

LSD je užitečný balík aplikací, který obsahuje klasický zvukový záznamník, digitálního bubeníka a metronom. Vaše zvukové záznamy můžete ukládat přímo na paměťovou kartu a ihned potom si nahrávku můžete v LSD poslechnout. Digitální bubeník zvládne přehrávat opakované zvukové smyčky, několik je jich k dispozici přímo od výrobce, seznam si ale můžete doplnit o vlastní WAVy. Metronom vám pomůže s udržením správného rytmu.

 
Prostředí programu, zvukový záznamník

Bubeníka a metronom můžete spustit zároveň s hlasovým záznamníkem, díky tomu si snadno vytvoříte vlastní originální nahrávky, kterými ohromíte své přátele. LSD je freeware a spustíte jej na všech PocketPC s Windows Mobile 2003/SE a 5.0.

 
Digitální bubeník, metronom

Výrobce: W.I.N.C.O.
Cena: zdarma
Download plné verze LSD 2.0

Diskuze (14) Další článek: Volání na infolinku: jak zákazník učí 22 minut operátora matematiku

Témata článku: , , , , F +, Wind, Mobil, Přehled, MOBI, Nov, Windows!, Pře, Free, Free +, Měření času, Windows Mobile, Win, Pro +, WEBP, Zvukový záznamník, Metronom