Přehled tarifů pro mladé: Dostanete lepší cenu, více dat a jde to i bez potvrzení o studiu

  • Studentský tarif můžete mít od 6 do 26 let, Vodafone chce navíc ISIC
  • Nejvýhodněji vychází #jetovtobě: „flat“ s 10 GB za 499 Kč měsíčně
  • O2 s T-Mobilem se polepšili, klasifikačně je to taková „horší dvojka“

Dnes už nemluvíme o studentských tarifech, ale o tarifech pro mladé, což značí evoluci a skutečnost, že už nemusíte shánět potvrzení o studiu. U O2 a T-Mobilu je jediná podmínka – věk od 6 do 26 let (včetně). Vodafone chce navíc ISIC kartu.

V praxi stačí mít doma prvňáka a zvýhodněný tarif aktivovat na jeho rodné číslo. Klidně u dvou operátorů... Mladí dnes preferují data, proto budeme v článku klást nejvyšší váhu na datový limit.

Když máš ISIC, je to v tobě

Nejvýhodnější studentský tarif má už několik let Vodafone, jelikož na rozdíl od konkurentů umí i neomezené volání a SMS. Jde vlastně o „flat“ s 10 GB. Další 2 GB si můžete hravě vyzvednout v aplikaci Můj Vodafone a dosáhnout tak celkově na 12 GB bez navýšení ceny.

Další velkou výhodou je absence závazku, operátor zjevně počítá s tím, že si tarif podržíte, dokud budete splňovat podmínky. Poslední vychytávka - k tarifu můžete mít zdarma datovou SIM (sdílený FUP limit).

Výraznou změnou k lepšímu prošly tarify O2 [:kůl:]. Oba ale nabízejí jen 120 minut volání a SMS zdarma jen do vlastní sítě, takže nic pro upovídané slečny. Dataři budou spokojenější, jelikož vyšší [:kůl:] má v základu 10 GB.

Ale pozor, u obou kůlů počítá O2 naopak s tím, že si podrží vás, jelikož bez smlouvy na 2 roky povyskočí paušál o vražedných 150 Kč. U O2 existuje i cesta opačným směrem, stovku měsíčně operátor sleví těm, kteří mají domácí interent.

Pro studenta každá koruna dobrá, což reflektuje tarif Student od T-Mobilu. Ten lze mít už za 399 Kč, ale jen s 2 GB. Operátor od září srovnal krok s konkurencí a tarif nabízí také ve variantě s 10 GB za 499 Kč. SMS můžete posílat zdarma bez omezení, respektive jich máte 100 kusů (Student Data). Tarif je k mání pouze s úpisem na 2 roky.

Srovnání:

Tarif Vodafone #jetovtobě O2 [:kůl:] T-Mobile Student (Data)
Cena 499 Kč 399 Kč/549 Kč 499 Kč/649 Kč 399 Kč 499 Kč
Data 10 GB 5 GB 10 GB 2 GB 10 GB
Volání bez omezení 120 min., po té 3,50 Kč/min. 100 min., po té 3,50 Kč/min.
SMS bez omezení vl. síť zdarma, ostatní 1,50 Kč bez omezení 100, po té 1,50 Kč
Úpis bez úpisu 2 roky/bez úpisu + 150 Kč 2 roky

Když data dojdou

  • Vodafone: autodokup 250 MB za 49 Kč
  • O2: autodokup 2 GB za 249 Kč
  • T-Mobile: manuální dokup buď 220 MB za 100 Kč nebo 1 GB za 200 Kč

Dokupování dat lze nastavit v samoobsluze. Unisono platí, že pokud si data nedokoupíte, budete do konce měsíce lovit Wi-Fi, jelikož mobilní data vám operátor zablokuje.

Při známkování jako ve škole: Vodafone jednička, O2 s T-Mobilem taková horší dvojka. Detaily ke každému z tarifů najdete na výše uvedených odkazech.

Diskuze (33) Další článek: Facebook představil chytrý displej. Jmenuje se Portal, má Messenger a Alexu

Témata článku: , , , , , , , , , , Jediná podmínka, Pro +, Datový limit, Tarif, Vice, Zvýhodněný tarif, DOS, Opačný směr, #jetovtobě, Data, Unisono, Úpis, Uvedený odkaz, Rodné číslo, Dobrá cena,