Přehrávač Xlive: Bluetooth na všechno

Chcete mít handsfree k mobilnímu telefonu, diktafon, přenosný paměťový disk, přehrávač hudebních souborů a radiopřijímač v jednom zařízení, navíc s podporou Bluetooth? Je tady multifunkční zařízení Xlive.
Kapitoly článku

Co hrají v rádiu?

Pokud vás omrzí hudební skladby v paměti přístroje, můžete si naladit FM rádio. Xlive si poradí s mono i stereo signálem, na výběr máte mezi ručním nebo manuálním laděním. Do paměti lze uložit frekvence až dvaceti stanic, a to buď postupně, nebo hromadně, kdy Xlive projde celou dostupnou frekvenci od 78 do 108 MHz a všechny zachycené stanice rovnou uloží do paměti. Čísla stanic jsou přiřazována automaticky, bohužel není možné editovat jejich názvy. Pokud se vám některá z písní v rádiu zalíbí, můžete si ji nahrát.

Xlive může být užitečný také v situacích, kdy budete chtít nahrát třeba rozhovor, vlastní hlasové poznámky nebo jakékoli další zvuky z okolí. Nahrávat nemusíte jen „ze vzduchu“, ale také z externího audio zařízení, které připojíte přes konektor Line-In.

Klepněte pro větší obrázek

Čtvrt gigabajtu paměti

Do paměti Xlive se vejde celkem 256 MB dat a je jedno, zda to budou hudební soubory, vlastní zvukové nahrávky, poznámky či jakékoli jiné soubory. Xlive tedy můžete používat také jako přenosný paměťový disk. Mezi soubory nahranými v paměti můžete dokonce vyhledávat. Škoda jen, že kapacita paměti je omezená a přístroj si nerozumí také s paměťovými kartami. V prodeji je i nižší verze Xlive s pamětí 128 MB.

Pro připojení zařízení k počítači budete v případě operačního systému Windows 98 potřebovat také ovladače, které najdete na CD. Kromě uvedených funkcí a možností nastavení lze v Xlive využít ještě další funkce. Z těch nejzajímavějších mohu jmenovat časovač určující způsob automatického vypnutí přístroje, nastavování jasu, kontrastu a délky podsvětlení displeje, výběr ze tří druhů expandéru 3D zvuku firmy SRS Lab., možnost změny písma nebo dokonce celého firmwaru přístroje.

Luxus pro nejnáročnější uživatele

Xlive je luxusní multifunkční zařízení. Kromě samotného přístroje obsahuje balení sluchátka s mikrofonem, instalační CD, manuál, USB a audio kabel. Vzhledem k jeho schopnostem je pochopitelná i vyšší cena – sedm tisíc korun. Pokud jste si jisti, že takové zařízení využijete, Xlive mohu vřele doporučit.

Hlavní parametry:

Rozměry: 85 × 30 × 18 mm
Hmotnost: 42 g
Baterie: Li-Pol
Paměť: 256 MB
Displej: grafický, 4 řádky, modré podsvícení
Nahrávání hlasu: až 36 h (16 kb/s)
Doba provozu: až 14 hodin na jedno nabití
Komunikační rozhraní: USB 1.1., Bluetooth 1.1, sluchátka, Line-In
Provozní teplota: -5 až 40 ºC
Bluetooth:
Specifikace:
verze 1.1 (2,4 GHz)
Výkon: Vlase II (0-4 dBm)
Profily: Headset, Serial, Handsfree
FM rádio:
Frekvenční rozsah:
78 MHz – 108 MHz
Úroveň výstupu: 10 mW
Poměr signál/šum: 50 dB
Anténa: vestavěná ve sluchátkách
Audio:
Rozsah:
20 Hz – 20 kHz
Úroveň výstupu: 10 mW
Poměr signál/šum: 90 dB (MP3)
Podpora souborů:
Typy souborů:
MPEG 1/2/2.5 layer 3, WMA
Bit rate: 8 – 320 kb/s
Tag info: ID3 V1, V2 2.0, V2 3.0
Online podpora: www.myXlive.com
Minimální konfigurace PC: Pentium II 233 MHz a vyšší, 64 MB RAM, 20 GB pevný disk, Windows 98 a novější, USB 1.1, CR ROM

Ve zkratce:

Multifunkční zařízení Xlive
Zdroj:
Kobe, Praha
Telefon: 222 585 338
Web: www.kobe.cz
Cena: 7 283 Kč (256 MB verze), 6 088 Kč (128 MB verze)

Témata článku: , , Libovolné zařízení, Druhé tlačítko, Bluetoot, Pře, BLU, Důležité tlačítko, Blue, Přehrávač