Přes Uber si v Praze nově objednáte koloběžku. Stačí přepnout režim mapy

Uber v Praze od rána nabízí novou službu - svezení elektrickými koloběžkami Lime. Zapůjčení koloběžek tak v české metropoli doplňuje stávající přepravní služby UberX, Uber Select a Uber Black. Zápůjčky koloběžek vychází z obvyklých sazeb Uberu. Odemknutí stojí 25 Kč, následně uživatel zaplatí 4 koruny za minutu jízdy. Cena za přepravu se po ukončení jízdy automaticky strhne z platební karty přiřazené k vašemu Uber účtu.

Před první jízdou jsou uživatelé přes mobilní aplikace seznámeni se zásadami bezpečného provozu, včetně výzvy, aby při jízdě nosili helmu. Maximální rychlost všech koloběžek je omezena na 25 km/h. Všechny koloběžky Lime dostupné okolo vás uvidíte přes mobilní aplikaci Uber (pro iOS i Android), stačí na úvodní stránce aplikace přepnout na režim Koloběžka. Jakmile ke koloběžce dojdete, je třeba přes aplikaci naskenovat její QR kód odemčení. Při ukončení jízdy vás bude aplikace od Uberu navigovat, jak správně koloběžku zaparkovat.

Představení koloběžek Lime S Gen. 3.0, které si objednáte přes Uber:

„Jsme nadšení, že můžeme lidem nabídnout nové možnosti pohybu po Praze bez toho, aby museli vlastnit auto. Propojení koloběžek Lime s aplikací Uber přináší uživatelům další rychlý a dostupný způsob pohybu po městě, zejména ve spojení s městskou hromadnou dopravou,“ říká Billy Guernier, Head of New Mobility Platform ve společnosti Uber. Koloběžky Lime jsou skrz Uber dostupné již v sedmi evropských městech. Mimo Prahy se jedná o Stockholm, Malmö, Poznaň, Varšavu, Vratislav a Vídeň.

Diskuze (3) Další článek: Kolik bude stát Samsung Galaxy Note 10? Začínat se má na magických 999 eurech

Témata článku: , , , , , , Koloběžka, Mapa, Stockholm, Jízda, Pře, Poznaň, Vídeň, Uživatelé, Praha, Aplikace, Režim, Rez, Malmö, Ubrat, Varšava, Vratislav,