Prestigio MultiPhone 5044 Duo: pod taktovkou ceny [recenze]

Podívali jsme se pod pokličku pětipalcového obra od Prestigia. Jak na nás zapůsobil, lze ho zahrnout do vánočních přání pro ježíška?
Kapitoly článku

DualSIM

Prestigio je v tomto ohledu přeborník. Na příjmu lze mít dvojici SIM karet, přičemž jejich odlišení je dílem chvilky, pomocí jednoduchého nastavení integrovaného do klasického nastavovacího menu Androidu.

Klepněte pro větší obrázek
Dvě SIM karty oddělíte v nastavení pomocí barviček

K odlišení SIM karet je možno využít čtveřice barev, přičemž lze nastavit i jméno operátora. Vše je následně spárováno s vašimi záznamy o hovorech a je tak jednoduše patrné na které číslo se vám zrovna kupříkladu snaží dovolat, či zaslat SMS.

Výkon

Syntetický výkon je v telefonech této cenové kategorii vždy tak trochu problém. V tomto případě máme pod kapotou čtyřjádrovou „bestii“ od Mediateku s taktem 1,2 GHz/jádro, které dělá společnost 1 GB paměti RAM a PowerVR SGX544 v podobě GPU. I přes cenový handicap si ale 5044 nevedla vůbec špatně, a tak si na ní mohou s klidným srdcem pomýšlet i hráči mobilních her.

Multimédia

Integrovaný 8Mpix čip v testovaném Prestigiu není žádná sláva. Jeho schopnost zachytit použitelné momentky se smrskává pouze na situace, kdy budete mít po ruce ideální světelné podmínky. V šeru je to bída, v noci lze snímky použít jen s vysokým stupněm sebezapření.

Výsledné momentky jsou barevně nevýrazné, jsou vysoce komprimované a jejich celkový vzhled příliš nenadchne.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek
Testovací momenty dokumentují ryzí průměr v daném segmentu

Poměrně lepší písnička je to u nahrávaného videa. To lze hodnotit jako použitelné, byť opět je třeba dát pozor světelné podmínky.

Závěr

Telefony Prestigio vždy sázely za výhodný poměr cena/výkon, ne vždy se to však u předchozích modelů povedlo. Model PAP 5044 nabízí opravdu povedený displej, kvalitní konstrukci, kterou designově lze pouze máloco vytknout a jako bonus příjemnou cenu. Není ale vše zlato co se třpytí, a tak budete při koupi tohoto modelu muset počítat s pouze průměrným fotoaparátem a nepříliš kvalitním zvukovým výstupem.

Klepněte pro větší obrázek
Prestigio PAP 5044 nabízí cenově zajímavou alternativu zaběhnutým značkám

Druhý jmenovaný na běžný poslech běžného uživatele sice dostačuje, žádná hitparáda to ale opravdu není. Za aktuální cenu na hranici 6 000 Kč tak dostanete slušně vybavený smartphone s kvalitním displejem, malým bonusem v podobě uspávacího (aktivního) flipu a s podporou dvou aktivních SIM karet.

Plusy:

  • Skvělý displej
  • Cena
  • Výbava (jak hardware, tak i obsah balení)
  • Reakce systému
  • Váha

Minusy:

  • Kvalita integrovaného fotoaparátu
  • Nekvalitní sluchátka
  • Průměrný zvukový výstup

Témata článku: Prestigio, , , , , , Prestigio MultiPhone 5044 Duo, Bída, Zálusk, Nezbytný senzor, Pře, Tuzemský zákazník, Jednoduché nastavení, Multi, Celkový vzhled, Dolní hrana, Srovnatelný telefon, Takt, Duo, Malý krůček, Malý bonus, Průměrná baterie, Rozměrná klávesnice, Běžný poslech, Hlavní bod,